Meilandjes-biograaf sloopt gravin Eloise: ‘Verdwijn a.u.b., zeikwijf!’

Jan Dijkgraaf, de biograaf van de Meilandjes, haalt hard uit naar gravin Eloise. De Oranje-influencer klaagt over haar bekendheid en baalt dat ze zoveel vliegt. “Verdwijn, zeikwijf!”

Gravin Eloise en Jan Dijkgraaf © NPO, RTL

Eloise van Oranje heeft met één interview alle sympathie bij de mensen verspeeld. De dochter van prinses Laurentien heeft zich laten interviewen door de LINDA.meiden en blijkt volgens critici het zoveelste klagende Insta-meisje te zijn. Want wat vindt ze het toch vervélend om bekend te zijn, moppert ze. “Dat gevoel wil ik graag kwijt.”

Balende Eloise

En wat gravin Eloise nog meer wil? Zich aansluiten bij Extinction Rebellion, net als Carice van Houten. Maar huh, die meid vliegt toch de hele wereld over om in allerlei verre oorden met leeghoofdige Insta-vrienden als Robbert Rodenburg te knuffelen? Ja, maar daar baalt ze naar eigen zeggen verschrikkelijk van.

Jan Dijkgraaf, de biograaf van de Meilandjes, wordt echt doodmoe van die griet. “Gravin Eloise wil niet vliegen en minder worden aangegaapt door de mensen. Daarom stapt deze Palestina-activiste vliegtuig in en vliegtuig uit om overal op de wereld filmpjes van zichzelf te maken die (…) vooral voortdurend aandacht genereren.”

Zeikwijf

Je hebt echt helemaal niets aan dit soort types, schrijft Jan in zijn column 99 Woorden. “Dodelijk vermoeiend. Wat let zulke zeikwijven om voor altijd in de vergetelheid te verdwijnen?”

GeenStijl-bekendheid Bart Nijman vindt Eloise een dombo. “Hoe bekender ze wordt hoe meer domheid er uit komt. Ze had een zekere cool toen ze obscuur was. Nu is het gewoon een Meilandje met een groter chateau”, schrijft hij op X.

Gehuichel

Geert Dales, de ex-voorzitter van de partij 50Plus, is ook klaar met Eloise. “Huichelen, veinzen, faken, liegen, de poseur uithangen. Het waart rond als een ernstig virus. Hou op met dat gehuichel”, schrijft hij op X.

Hij besluit: “Als je zo ’snakt naar wat anonimiteit’ heb ik een advies. Kap met dat uitponden van je bevoorrechte positie. Zoek een leuke baan. Draag zinvol bij aan de samenleving. Stop dat maffe poseergedrag.”

Zeuren

Het allerpijnlijkst is nog wel dat Eloise’s eigen Insta-pagina volstroomt met negatieve kritieken. “Publiciteitsgeil en dan daarna gaan lopen miepen. Wat een verstand”, zegt ene Ben.

En Leonor: “Eloise van Oranje moet niet zeuren! Zij zoekt zelf constant de pers op als er weer iets te verkopen of te promoten valt. Als ze daar nu eens mee stopt dan zal de media-aandacht ook afnemen.”

Cover

Eloise op de cover van het blad waarin ze zo zeurt:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen