Hélène Hendriks krijgt straf van Harry Vermeegen: ‘Echt zó fout!’

Hélène Hendriks krijgt een tik op de vingers van opiniemaker Harry Vermeegen. De tv-bekendheid vindt dat haar programma De Oranjewinter de verkeerde toon aanslaat. “Talpa doet niks!”

Hélène Hendriks en Alexander Pechtold © SBS 6

De mannen van Vandaag Inside worden twee weken lang vervangen door Hélène Hendriks en de kijkcijfers van haar talkshow De Oranjewinter zijn formidabel. Het is dus ontegenzeggelijk dat de mensen er graag naar kijken, maar niet iederéén is fan. Sommigen vinden dat het programma niet genoeg de conservatief-populistische toon van VI heeft.

Harry is boos

Harry Vermeegen vindt dat Hélène heel erg moet oppassen met haar gastenbeleid. De oud-sportpresentator vindt het bijvoorbeeld niet goed om Alexander Pechtold zomaar pontificaal aan tafel te zetten, aangezien hij een D66-prominent is. Hij gaat in een filmpje op zijn opiniekanaal hélemaal los op deze beslissing.

“Wij weten al een tijdje, vrienden, waar de deugneuzen zitten, hè?”, begint hij. “Ja, die zitten bij de NPO. Mudvol. En RTL. Ja, ook helemaal tot hier vol met deugneuzen. Maar wat blijkt nou? Nou beginnen ze bij SBS 6 ook te deugneuzen! Heb je dat gezien, die Oranjewinter? Nou! Ongelooflijk!”

Out of the blue

Hélène begint nu ook al, briest Harry. “Die nodigen dan – moet je nagaan: zomaar out of the blue, zonder enige aanleiding – Alexander Pechtold uit! Nou, dat is dus al sowieso deugneus één en wat komt hij daar doen? Wat komt in godsnaam daar Alexander Pechtold doen?! Is er nieuws over de rijbewijzen? Over de eerste kruising links?”

Nee, daar is geen nieuws over, antwoordt hij zelf. “Het is het saaiste bedrijf van heel Nederland: rijbewijzen! Daar gebeurt nooit niks! Er is geen enkele aanleiding om hem uit te nodigen. Hij is al zó lang niet meer van enig belang bij D66! De enige reden die je kunt verzinnen dat hij daar zou komen, is om uit te leggen waarom D66 zo is afgegaan.”

Door de stort

Dat had de enige reden kunnen zijn om Pechtold daarnaartoe te halen, foetert Harry. “Dan had hij tot in detail kunnen uitleggen dat ze allemaal hebben gefaald bij D66 en mensen dingen door de strot hebben geduwd, dat ze dat niet hadden moeten doen en dat ze te arrogant zijn geweest! En dat die Jetten niet moet gaan vliegen!”

Maar daar vroeg Hélène niet naar, zegt Harry boos. “Daar bij die redactie van De Oranjewinter zeggen ze: nee, we halen Pechtold en dan mag hij wel weer even Wilders afzeiken! En dat gebeurde dan natuurlijk! Dat is het enige wat Pechtold altijd doet! Terwijl hij met zijn eigen club vijftien zetels is kwijtgeraakt! Dan heb je geen enkel recht meer van spreken.”

Deugneuzen

Alexander noemde Geert Wilders en zijn partij PVV ‘extreemrechts’. “Dat wordt allemaal maar toegestaan door Talpa en door zo’n Oranjewinter! Nou zeg! We gaan ze bijschrijven hoor, op het lijstje deugneuzen!”

Nou, dat is er weer uit. Hélène had het in de uitzending van gisterenavond overigens over… racisme! O jee, in Alicante wordt weer ergens een camera geactiveerd…

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen