Eva Jinek nieuwe presentator Wie is de Mol? ‘Zou goede keuze zijn’

Eva Jinek wordt getipt als nieuwe presentator van Wie is de Mol, nu ze aan de slag is gegaan voor de omroep die het uitzendt: AvroTros. “Ik zou Rik van de Westelaken gewoon vervangen.”

Eva Jinek en Wie is de Mol © NPO, AvroTros

Ze is in één klap dé nieuwe grote ster van AvroTros: Eva Jinek. De presentatrice begint na de zomer met haar nieuwe dagelijkse talkshow op NPO 1 en zal vier maanden per jaar vrij zijn. Die megavakantie kan voor de presentatie van Wie is de Mol wel met een paar weekjes worden ingekort, zegt Telegraaf-verslaggever Max van den Broek in De T kijkt TV.

Eva op plek van Rik

Max zou Eva een uitstekende keuze vinden. “Ik zat te denken: misschien is het tijd voor een nieuwe presentator, dus een vervanger voor Rik van de Westelaken. Rik hoeft niet weg, Rik doet het heel goed, ik vind zelfs dat Rik steeds meer gegroeid is in zijn rol, maar hij doet het ook al best wel lang.”

Hij vervolgt: “Ik denk: als je dan volledig een nieuwe feeling wil in Wie is de Mol, misschien is een nieuwe presentator dan ook wel leuk. Ik heb daar een heel leuke suggestie voor… Wie is er laatst nieuw als presentator bij AvroTros binnengekomen? Een vrouw. Eva Jinek.”

‘Hoe tof zou het zijn?’

Past dit wel in Eva’s straatje? “Dat weet ik ook niet. Eva moet het natuurlijk wel willen, maar ja, hoe tof zou het zijn? Ze kan een heel koele blik hebben en echt heel streng zijn. Ik denk dat zo’n strenge blik… Dat mis ik nu wel een beetje. Ik vind Rik een beetje heel lief ofzo. Hij kijkt heel lief, laat ik het zo zeggen.”

En dat past niet bij zo’n streng en mysterieus programma als Wie is de Mol, vindt Max. “Hij zegt best wel eens gemene dingen tegen de kandidaten of deelt een sneetje uit – dat vind ik heel leuk – maar wat Pieter Jan Hagens vroeger had, dat mis ik een beetje. Een beetje dat strenge. De autoriteit, zeg maar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek als nieuwe host van Wie is de Mol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen