Op1 verdwijnt van de buis, maakt plaats voor Khalid & Sophie

De talkshow Op1 verdwijnt van de buis om plaats te maken voor Khalid & Sophie. Zij verdwijnen uit de vooravond omdat Eva Jinek het zevenuurslot gaat innemen. Dat meldt het AD zojuist.

Op1 en Khalid & Sophie © NPO

Een behoorlijke stoelendans bij de publieke omroep: het AD meldde het een tijdje geleden al, maar nu bericht de krant dat de komst van Eva Jinek naar de vooravond van NPO 1 definitief is. Ze neemt vanaf volgend jaar september het stokje over van Khalid & Sophie en zal van maandag tot en met donderdag te zien zijn met haar talkshow.

Op1 van de buis

Khalid & Sophie verdwijnt echter niet van de buis, maar naar de late avond, aldus de krant. En dat betekent het einde van Op1. “Met het opheffen van Op1, verdwijnt ook het geesteskindje van Frans Klein. Aan het prestigieuze project deden vier omroepen mee: de EO, Omroep MAX, WNL en BNNVARA.”

BNNVARA trok zich in de zomer terug uit Op1 vanwege een intern conflict en neemt nu de ultieme wraak: ze stoten het programma volledig van de buis en heroveren de positie met het talkshowduo Khalid Kasem en Sophie Hilbrand.

Vier dagen Eva

Het is ook opvallend dat Eva niet vijf, maar vier dagen per week een talkshow gaat maken. Dat zal ze beter te combineren vinden met haar gezinsleven. “Eva neemt vier dagen voor haar rekening, van maandag tot en met donderdag”, bevestigt haar omroep AvroTros desgevraagd.

Wie de vrijdaguitzending gaat invullen is volgens het AD nog niet bekend.

Wat zegt Tina?

Wat zegt Tina Nijkamp er allemaal van? Zij schrijft op haar analysekanaal: “Begrijpelijke keuze van de NPO. Op1 is dit tv-seizoen de slechtst scorende talkshow van Nederland, na VI, Beau/Humberto/Renze, Khalid & Sophie en Tijd voor Max. Vooral in 25-54 jaar scoort het zeer laag. Of Khalid en Sophie het wel gaan redden?”

Nee, denkt Tina. “Mwoah wordt met hun huidige elitaire koers ook zeer moeilijk. Zou kunnen als het minder grachtengordel wordt. Iets minder Wende Snijders en Connie Palmen, iets meer Nick Schilder en Splinter Chabot.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen