Sophie Hilbrand heeft niet op PVV gestemd: ‘Khalid ook niet’

Sophie Hilbrand heeft bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen niet op de PVV van Geert Wilders gestemd, zegt ze in gesprek met de VARAgids. En Khalid dan? “Die ook niet.”

Sophie Hilbrand en Geert Wilders © NPO, SBS

Er is rondom de verkiezingen flink wat te doen geweest om de gekleurde houding van het talkshowduo Khalid & Sophie. Veel mensen vinden het tweetal niet objectief genoeg. Zijn ze zelf tevreden over de thema-uitzendingen die ze gemaakt hebben? “Heel tevreden. Ik denk dat iedereen wel weet dat Khalid en ik progressief zijn”, reageert Sophie Hilbrand.

Sophie stemt niet PVV

Volgens Sophie is het voor iedereen duidelijk hoe zij en haar co-host Khalid Kasem in de wedstrijd staan. “Ik ben ook veel met het klimaat bezig en het mag duidelijk zijn dat we niet op Wilders hebben gestemd”, zegt ze in de VARAgids.

De presentatrice had nooit verwacht dat zoveel andere mensen wél op de partij van Wilders zouden stemmen. “In aanloop naar de verkiezingsavond waren er tekenen dat er een groot rechts blok zou komen, maar dat de PVV zó groot werd, verbaasde me toch wel.”

Publiek geruststellen

Na die grote verkiezingsoverwinning wilde Sophie de kijkers vooral geruststellen. “Ergens wel”, zegt ze. “Ik wilde ook kanttekeningen plaatsen bij Wilders’ zogenaamd mildere houding. En – dat was het belangrijkste – ik wilde duidelijk maken dat er ontzettend veel verdragen liggen waar Wilders zich aan zal moeten houden.”

De radicale dingen die Wilders wil komen toch niet uit, aldus Sophie. “Nederland is een coalitieland, en de kans dat andere partijen heel ver in zijn plannen zullen meegaan is klein.”

Links cluppie

Overigens vindt Sophie het niet fijn als mensen Khalid & Sophie links noemen. “Ik vind het vervelend als het programma als links cluppie geframed wordt. Dat je in tv-land ook een polarisatie krijgt van linkse en rechtse programma’s.”

Maar ze zegt toch zelf dat Khalid en zij zo progressief zijn? “Ja, maar ik wil iedereen kunnen bevragen en ondervragen. Bij Khalid & Sophie wil ik dat iedereen aan tafel zit en we een gesprek kunnen voeren, ongeacht politieke kleur. Ik sluit niet snel iemand uit.”

Evert verbaasd

Sophie wil niet als links gezien worden? Raar, vindt Privé-baas Evert Santegoeds. “Nou ja, daar hebben ze het in de week voor de verkiezingen met name wel heel erg zelf naar gemaakt, door zó eenzijdig nieuws te gaan brengen en dingen te gaan negeren ook. Die aanslag op Baudet, wat je er ook van vindt… Dat werd totaal genegeerd”, zegt hij in Strikt Privé.

Hij vervolgt: “Hun voorkeur in het rode clubhuis werd wel heel erg duidelijk en nu reageert Sophie in de VARAgids, het clubblad dus, dat ze het zo jammer vindt dat ze als heel links wordt neergezet. Dan denk ik: ja, had je dat gerealiseerd in aanloop naar de verkiezingen. Toen vulden hun eigen voorkeuren toch wel heel erg de kostbare zendminuten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Sophie Hilbrand zegt niet 'als links cluppie' geframed te willen worden. Raar?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen