Sanne Wallis boos op NPO: ‘Willen ze me terug? Dan heb ik eisen!’

Sanne Wallis de Vries is flink pissig op de NPO, omdat zij haar programma Sanne Wallis de Show van de buis hebben gehaald. Willen ze haar terug? Dan heeft ze wel wat eisen…

Sanne Wallis de Vries © RTL

Niet veel mensen zullen het zich kunnen herinneren, maar Sanne Wallis de Vries was in 2018 op de buis met haar eigen personalityshow. Ze heeft in dat jaar twee korte series mogen maken, maar daar is geen vervolg meer op gekomen. De NPO zag het allemaal niet zo meer zitten en daar is de cabaretière zwaar teleurgesteld over.

Wilfred was fan

Sanne wordt ernaar gevraagd in het programma The Friday Move. “Wie maakte eigenlijk voor jou die Sanne Wallers de Vries show eigenlijk? Wie produceerde dat eigenlijk?”, vraagt gastheer Wilfred Genee.

Daarop antwoordt Sanne: “Ehm, Human Factor, die ook Arjen Lubach doet.”

Wilfred daarop: “Dat was echt een leuk programma. We hebben het er wel vaker over gehad, omdat ik het raar vond dat dat niet doorging.”

Nieuwe tijdskwaal

Ja, daar was Sanne dus ook heel pissig over. “Ja, dat was ook wel… Dat vond ik ook wel een beetje de nieuwe tijdskwaal. Een klein haakje naar Hotel Hollandia en Angela de Jong… We hebben één keer één serie van vier kunnen maken. Daarna mochten we er nog vijf maken. En toen dachten wij: nou, we beginnen op stoom te komen.”

Ze vervolgt: “Ik begon ook beter te snappen hoe ik overkwam. We dachten: weet je, bij de volgende kunnen we het echt gaan nailen. En toen werd de stekker eruit getrokken door de VARA, BNNVARA.”

‘Geef ons tijd!’

Wilfred vindt het vervelend voor Sanne. “Apart hè, dat soort dingen.”

Het is misschien ook té groot neergezet, blikt Sanne terug. “En toen dacht ik: geef ons nou iets meer tijd. Geef de boel nou iets meer… Maar ik moet je ook wel zeggen: we zaten op een tijdslot op de zaterdagavond… Ik had liever in een hoekje, ’s avonds laat, in de week, op NPO 3 willen beginnen.”

Wilfred: “Dat was prima vermaak voor de zaterdagavond, vond ik persoonlijk. Ook die verering, weet je wel, van Peter Faber en Rob de Nijs. Dat was fantastisch.”

‘Heb nu eisen’

Ja, dat vond Sanne dus ook. “Oude helden. Ja, dat vond ik ook. Ik vond dat ook heel leuk. En ik had graag nog meer willen leren en graag meer willen doen. Maar…”

Wilfred: “Als ze nu weer zouden bellen, zou je het weer doen?”

Sanne heeft nu eisen. “Nee, dan zou ik wel meer eigen voorwaarden en eisen hebben en ik weet nu inmiddels na die negen keer echt veel meer, dus dan zou ik echt het veel meer om mij heen willen laten vibreren, zou ik maar zeggen. En later op de avond en op NPO 3 zou ik willen beginnen.”

Opmerkelijk

Wilfred: “Maar is toch wel grappig dat je dat zegt. Ik las Paul de Leeuw ook, die zei: ‘Het is niet mijn idee, dat nieuwe programma en als ik het zou mogen maken, zou ik mezelf veel meer laten gelden, zou ik er veel meer van mezelf in stoppen.’ Maar dat is toch best gek als je zo gearriveerd bent als Paul de Leeuw dat je dat niet doet dan?”

Het gaat over zijn mislukte show Hotel Hollandia. Sanne: “Ja, dat begrijp ik niet. En dat weet ik ook serieus niet hoe dat tot stand is gekomen. Maar dat vind ik dan echt ook gek. Dat ik denk: dat voelt zo als een compromis. En Paul de Leeuw is zo iemand die je niet in een compromis moet duwen volgens mij, dus ik begrijp dan niet wat daar gebeurd is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wil u dat de talkshow van Sanne Wallis de Vries terugkeert op de buis?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen