Douwe Bob gebasht in Jinek: ‘Hij wilde zelf niet aan tafel zitten’

Douwe Bob werd gisteren in de talkshow van Eva Jinek gebasht door Sanne Wallis de Vries, die hem een ‘narcist’ noemde. Zelf wilde de zanger niet aanschuiven in het late-avondprogramma.

Sanne Wallis de Vries, Eva Jinek en Douwe Bob © Jinek

De band van Douwe Bob is opgestapt nu de zanger niet meer wil optreden zolang de QR-maatschappij geldt. Hij maakte zijn besluit zondagavond bekend met een Instagram-filmpje, waarop hij liggend op zijn bank te zien is. “Ik ben net voor het eerst geweigerd bij een bioscoop, omdat ik geen QR-code heb. En toen werd het na alle verhalen wel heel echt.”

Sanne basht Douwe

Het is lang niet de eerste artiest die stopt met optreden zolang men alleen naar binnen kan met de coronapas. Nielson, Hans Teeuwen en Jandino Asporaat geven er bijvoorbeeld ook de brui aan. Zij worden door sommigen neergezet als egoïsten, omdat technici en muzikanten daardoor ook geraakt worden.

Sanne Wallis de Vries zat gisteren in de talkshow van Eva Jinek en was eveneens kritisch over Douwe. “Pas sinds twee weken zijn die theaters en speelplekken weer open en dat is totaal verloren gegaan in de narcistische berichtgeving van mensen die op een bank liggen en een berichtje inspreken.”

Tweedeling

Iedereen is Douwe zat, merkt Sanne. “De band van Douwe Bob is vandaag ook opgestapt, die heeft het er ook mee gehad. Ik wil niet vervelend doen over Douwe Bob, maar het is een feest dat het weer open is. Daar zou het licht op geschenen moeten worden.”

Douwe hekelt de tweedeling die de coronapas veroorzaakt, maar volgens Sanne veroorzaakt Douwe juist een tweedeling. “Ik vind dat het juist een tweedeling stimuleert, terwijl dat niet zou moeten bij artiesten.”

Niet in Jinek

Ondertussen kon Douwe natuurlijk geen weerwoord geven, want hij zat niet aan tafel. Eva maakte duidelijk dat hij wel is uitgenodigd. “Ik wil voor de helderheid even zeggen: mijn redactie heeft vandaag gebeld met iedere artiest waarvan we weten dat zij stoppen met hun tournees en optreden uit principiële bezwaren tegen die coronapas.”

“Niemand was bereid om hier aan te schuiven. Heel jammer, zeker. Dit is een plek waar je erover zou moeten kunnen praten. De meest gehoorde redenen waren bang voor framing en vervelende reacties na afloop.”

Sorry

Aan het eind van de uitzending bood Sanne overigens vanuit het niets een soort van excuses aan. “Ik heb Douwe Bob net narcistisch genoemd en dat kan ik niet meer terugdraaien, maar dat ging meer over zijn beslissing en niet over de mens.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen