Sanne Wallis de Vries live op tv pissig op Angela de Jong: ‘Rustig!’

Sanne Wallis de Vries is pissig. De snoeiharde column van Angela de Jong over de nieuwe Paul de Leeuw-show Hotel Hollandia schiet bij haar in het verkeerde keelgat. “Het gaat ver.”

Sanne Wallis de Vries en Angela de Jong © NPO, RTL

Het Mediapark trilt nog steeds na: de column van Angela de Jong sloeg daar gisteren in als een bom. Ze heeft ouderwets hard een programma de grond in geschreven, namelijk Hotel Hollandia van Paul de Leeuw. De show trok veel kijkers, maar de reacties op X waren vernietigend. En ook de AD-tijgerhaai sloeg dus op genadeloze wijze toe.

‘Laat het groeien!’

Sanne Wallis de Vries vindt dat Angela veel te hard oordeelt. “Ja, dat gaat wel ver, hè? Ik vind het nogal ferme taal eigenlijk”, zei ze gisterenavond in de talkshow Renze op Zondag.

Gastheer Renze Klamer: “Het was wel… Die ging er héél hard in. Ze heeft het hélemaal met de grond gelijk gemaakt.”

Sanne: “Ze was er ook voor thuisgebleven, dus ze was heel erg teleurgesteld, schrijft ze ook. In mijn optiek… Ik ben er ook al voor gepolst en als het goed is ga ik ook een keer meedoen, wat ik heel graag wil, want ik wil het ook die kans geven. Maar wat ik zag was, zoals Paul de Leeuw ook zegt: ‘Laat het groeien.’”

‘Het is veel’

Sanne erkent dat Hotel Hollandia nog niet is wat het moet zijn. “Het is de realiteit van een echte talkshow met echte gasten, verweven met een hotel op de achtergrond waar imitaties van bekende Nederlanders worden gespeeld. Er is ook hotelpersoneel dat gespeeld wordt. Het is dus best veel. Best veel idee voor één concept.”

Ze vervolgt: “Wat ik zag, is dat het er nog niet helemaal was. Dat zou ik nooit zo verwoorden als Angela de Jong en ik denk dus echt: geef het nou even. Geef het nou even gewoon een kans. Dat is wat ik denk.”

‘Geef het een kans’

Het oordeel van Angela komt volgens Sanne veel te snel. “Zeker, geef het gewoon een kans. Het is één keer geweest. Kopspijkers was ook niet in een keer goed. Dat heeft ook moeten groeien. Ik vind dat allemaal heel snel neergesabeld. Ik snap dat het heel moeilijk is voor Angela, maar dan kan ze zaterdagavond wat anders gaan doen.”

Het is evident dat deze show nog even de tijd moet krijgen, zegt ze. “Ja, dat lijkt me wel, ja, en als het niet beter wordt, dan gaat het van de buis.”

Wat zegt Paul?

Paul heeft zelf ook al gereageerd op de genadeloze column. Hij zegt in een vrolijke Insta-story: “Lieve Angela de Jong, als jij mij was durfde je niet naar buiten te komen. Maar ik moet er wel uit om heerlijk te spelen in het theater! Want er is meer dan televisie! Veel meer. Fijne zondag. En laat iets, net als m’n haar, een beetje groeien. 😀😀❤️❤️”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Angela de Jong te ferm is in haar column over Paul de Leeuw?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen