Samantha Steenwijk valt live op televisie bijna van krukje: ‘Pijnlijk’

Samantha Steenwijk is tijdens een live-uitzending van RTL Boulevard bijna héél lelijk van haar krukje af gedonderd. De Superman van dienst, Luuk Ikink, wist het nét te voorkomen.

Samantha Steenwijk © RTL

Je vindt het voor de ene BN’er minder vervelend dan voor de andere BN’er, maar uiteindelijk gun je het niemand: live op televisie van je krukje af donderen. Het gebeurde vorige week bijna bij Anouk, maar het is Samantha ‘paardendieet’ Steenwijk ook wel eens overkomen, onthult RTL Boulevard-megaster Luuk Ikink.

Goede god

Luuk heeft het in zijn BLVD Podcast over het optreden dat Anouk gaf in zijn showrubriek. “Dat ging bijna mis. Ik stond vrij dichtbij. De stoel van Anouk stond op een podiumpje. Een kleine verhoging van ongeveer 15 centimeter. En Anouk ging bij het tweede nummer helemaal uit haar plaat, Good God, dus zij bewoog veel op haar stoel.”

En toen begon de ellende, aldus Luuk. “Heen en weer, heen en weer. En ik zag toen die stoel naar achteren schuiven. En die schoof dus heel langzaam naar het randje van dat podium.”

Flashback

Direct had Luuk een flashback naar een traumatisch moment met oud-collega Samantha Steenwijk. “Ik weet bij Samantha Steenwijk, die ooit een keertje bij ons in de studio is geweest… Die viel toen bijna om. Dat was in de reclamebreak. Toen zei ik tegen haar: ‘Pas op, want je stoel valt er bijna af.’ Die stond ook op het randje.”

Het was lastiger om in te grijpen bij Anouk, vindt de presentator. “Anouk was nu aan het zingen, dus ik kon niet tegen haar zeggen: ‘Je moet niet meer zoveel bewegen, want anders val je zo meteen van je stoel af.’ En het was echt de laatste anderhalf minuut dat ik met kramp in mijn buik heb zitten kijken van: wat moet ik doen?”

‘Dan val je lelijk’

Anouk zat echt op het randje, aldus Luuk. “Dan kan je twee dingen doen. Óf je laat haar vallen. Nou, dan kukelt ze volledig achterover. En dan val je echt lelijk. Óf je grijpt in voordat het gebeurt. Nou, dat lijkt mij dan de beste optie. Maar wel een hele lullige optie, want dan ben ik namelijk de enige die zag dat die stoel bijna zou vallen.”

Hij vervolgt: “Ik loop dan naar haar toe als er nog niks is gebeurd, dus de kijker denkt: waarom loopt die knakker naar Anouk toe en pakt hij haar stoel vast? Anouk zou ook hebben gedacht: wat doet deze gozer? En iedereen denkt dan op dat moment: wat een totaal overdreven reactie van Luuk Ikink. Dus ik ben blij dat het allemaal niet nodig was.”

Achter Nikkie

Rob Goossens schrikt zich dood van dit verhaal. “Ik heb daar helemaal niks van meegekregen. Nu je het zegt, ik zat natuurlijk naast haar en Nikkie zat daar nog tussen. Ik kon op een gegeven moment Anouk niet meer zien. Maar dat was natuurlijk omdat zij naar achteren was geschoven.”

Luuk: “Zij schoof helemaal achter Nikkie. Dat was echt heel spannend. Ik ben echt heel blij dat het goed is gegaan. Anders had ik naar naartoe moeten lopen.”

Kritiek op Op1

Rob: “Dan had echt niemand meer willen komen. Boulevard, de plek waar we onze grootste artiesten van het podium laten kukelen.”

Luuk: “Ja, dan hebben we allemaal kritiek gehad op Op1 (waar daarwerkelijk zo’n ongeluk plaatsvond, red.) en vervolgens laten we dan Anouk van het podium kletteren. Gelukkig is het niet gebeurd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Twee vrouwen die van een onschuldig, 10 centimeter hoog podiumpje dreigen te vallen: wie zou u eerder redden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen