Jelka van Houten serieus in gevaar: ‘Nieuwe Samantha Steenwijk!’

Een levensgevaarlijke dreiging aan het begin van de tv-carrière van Jelka van Houten: ze wordt nú al vergeleken met Samantha Steenwijk. “Mijn advies? Doe nu echt eventjes rustig aan.”

Samantha Steenwijk en Jelka van Houten © RTL

Jelka van Houten, het zusje van Carice van Houten, maakt plotseling furore als kersverse tv-ster. Zo zie je haar alleen maar in Carice’s schaduw, zo staat ze zélf overal in de spotlights. Momenteel is ze naast de grote Martijn Krabbé te zien in de zaterdagavondshow All Against 1 op RTL 4, maar dat is helaas niet bepaald een succes.

‘Doseren, Jelka!’

Het is tijd voor Jelka om even rustig te bezinnen, zegt Privé-sterjournalist Jan Uriot in zijn rubriek Wat Vindt Jan. Hij wijst erop dat doseren het toverwoord is. Dat doet hij zelf ook. “Een podcast vind ik leuk, maar ik ben niet zo veel op tv. Dit doe ik dan, weet je wel, en ik denk altijd maar dat je een beetje gedoseerd daarmee om moet gaan.”

Hij vervolgt: “Ik bedoel: je kunt wel elke avond met je neus op televisie willen, maar volgens mij creëer je dan een soort overkill waar de mensen een beetje misselijk van worden. We hebben dat eerder meegemaakt met Samantha Steenwijk bijvoorbeeld. Dat heb ik toen aangejaagd en daar is ze heel boos over geweest.”

Nieuwe Samantha?

Dat was in de coronatijd, verduidelijkt Jan. “Toen Samantha overal voor werd gevraagd en ze ook overal instapte. En nu valt het mij op: Jelka van Houten. Make Up Your Mind, I Can See Your Voice, Jelka Op Eigen Houtje, All Against 1. Het zijn allemaal programma’s die dus de afgelopen weken op televisie komen, dus Jelka van Houten is elke avond op tv.”

Too much, vindt Jan het. “Dan denk ik van: dat is wel heel erg veel. Op een gegeven ogenblik is het weer over ook, weet je wel. Waar komt dat nu vandaan? Dat is ook heel belangrijk. Kijk, je krijgt die aanbiedingen. Die redacties zijn eigenlijk vrij lui, want die zien dan opeens: hé, Jelka kan dit en kan dat, kunnen we haar niet ook voor andere dingetjes vragen?”

Verleidelijk

Jelka moet dat dan rustig laten bezinken en keuzes maken, adviseert hij. “Het is heel verleidelijk om er dan op in te gaan, maar volgens mij moet je dan af en toe ook eens denken van: even rustig aan.

Wat hij van All Against 1 vindt? “Het is trage televisie en dan komen ook nog eens al die reclameblokken ertussendoor. Het is een lange zit en ouderwets. Mijn advies? Doe het even rustig aan. Doe het even rustig aan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de manager van Jelka van Houten de boel moet dresseren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen