‘Samantha Steenwijk sneed zichzelf in vingers met Yvonne-oorlog’

Samantha Steenwijk heeft zichzelf in de vingers gesneden met de hysterische manier waarop ze reageerde op de juice van Yvonne Coldeweijer, vindt mediakenner Victor Vlam. “Oorlog!”

Samantha Steenwijk en Yvonne Coldeweijer © RTL

Ze zal waarschijnlijk voor altijd bekendstaan als de BN’er-vrouw met een van de langste tenen in de showbizz: Samantha Steenwijk. De reden? Ze reageerde echt verschríkkelijk hysterisch op juice van Yvonne Coldeweijer dat ze aan de dieetpillen zou zitten. Hele rechtszaak, alles erop en eraan. Zelf beweert ze te zijn afgevallen met paardrijden.

‘Ontspan een beetje!’

Een ‘iets meer ontspannen houding’ pakt veel gunstiger uit voor BN’ers, stelt tv-expert Victor Vlam in zijn podcast De Communicado’s. “Ik denk dat het echt tegen Samantha Steenwijk heeft gewerkt dat ze een soort van oorlog ging voeren tegen die juicekanalen. Het is van alle tijden dat er dat soort, ja, noem het geroddel is over de sterren.”

Dat is niet iets van de laatste tijd en niet iets wat Yvonne Coldeweijer heeft uitgevonden, benadrukt hij. “Dat is van altijd. Accepteer dat het erbij hoort. Zie het als een van de nadelen van een BN’er zijn. En als je het zo bekijkt, ga er dan zo ontspannen mogelijk mee om.”

‘Nielson is voorbeeld’

Samantha kan een voorbeeld nemen aan Nielson, aldus Victor. “Eén voorbeeld: Nielson die bij Beau zijn vreemdgaan gewoon zelf een domme fout noemde. Ik vond eerlijk gezegd dat nog best wel refreshing. Daar heeft hij ook wel wat complimenten voor gekregen na afloop. Het was niet zo netjes naar zijn vrouw toe, dan kan je het maar beter toegeven.”

Hij vervolgt: “Het hoort er gewoon bij als je BN’er bent. Ik weet dat het vervelend is, want je houdt het het liefst privé, maar heel veel BN’ers die komen zelf in de media met hun gezin als hen dat goed uitkomt. Dus je kan niet alleen pronken met je vrouw als het goed gaat. Op het moment dat je dan vreemd gaat, dan komt dat ook negatief in de media.”

Zwijgen of niet?

Wat moet je eigenlijk doen als Yvonne met een ernstige beschuldiging komt? “Ik zou zeggen: als het over iets heel ernstigs gaat, dan kun je beter niet zwijgen”, aldus co-host Lars Duursma. “Hier speelt denk ik ook wel mee dat volgens mij vroeger juice een minder groot platform kreeg.”

Yvonne is vanwege haar betrouwbare juice een serieuze bron van nieuws geworden. “Als tegenwoordig Yvonne Coldeweijer iets zegt, ja, dan weet je gewoon: het wordt breed opgepakt. Het wordt daarmee volgens mij steeds lastiger om totaal te negeren, om te redeneren van: ja, och, het is één Insta-account, let it go.”

‘Vaak correct’

Daar is Victor het mee eens. De meeste beweringen van Yvonne kloppen volgens hem gewoon. “Heel vaak zijn de dingen van Yvonne Coldeweijer toch gewoon correct. Ik bedoel, ze heeft er wel eens naast gezeten, maar ik geloof dat ze het bijna altijd bij het juiste eind heeft.”

Poeh, zal die Samantha dan toch uit de medicijnkast gesnoept hebben?

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen