Victor Reinier verbaasd: ‘Baantjer ook al terug op tv? Armoedig!’

Nou, ze zitten er op het Mediapark kennelijk hélemaal doorheen: alle inspiratie is op. Plotseling moet alles van vroeger terug op de buis. Gooische Vrouwen, Medisch Centrum en nu? Baantjer!

Baantjer © RTL

De televisiewereld zit in een creatieve depressie. Irene Moors die op een sjoelbak ramt? Flop. Marieke Elsinga die kandidaten van een brug af gooit? Flop. Talitha Muusse die alleen maar positief nieuws opleest? Flop. Alles mislukt en wat doe je dan? Teruggrijpen op wat vroeger succesvol was. En zelfs Linda de Mol gaat nu voor de bijl.

Victor negatief

Linda lijkt in de nadagen van haar tv-carrière geen zin meer te hebben in vernieuwing. Ze probeert de boel nu te redden met een revival van Gooische Vrouwen. En dan horen we gisteren ook nog dat Medisch Centrum terug op de buis komt. De volgende stap? De vroegere makers willen Baantjer nieuw leven in gaan blazen.

Wát een creatieve armoe, vindt oud-Baantjer-acteur Victor Reinier. “Hij laat aan ons weten dat hij geen oren heeft naar een herstart van Baantjer. Hij vindt het een gepasseerd station en armoedig dat Peter het terug op de buis wil hebben”, meldt de voice-over van Shownieuws.

Wat vindt Peter?

Peter Römer is de oud-schrijver van Baantjer en zijn vader Piet Römer speelde jarenlang de hoofdrol van De Cock. “Je moet het een beetje naar deze tijd brengen. Het allerbelangrijkste is De Cock. Het allerbelangrijkste wanneer je zou overwegen om zo’n serie opnieuw te brengen, is het vinden van een nieuwe De Cock”, zegt hij in de showrubriek.

Wat vindt hij van de kritiek van Victor, die het hulpje van De Cock speelde? “Ja, je kunt zeggen: series terughalen uit het verleden naar nu is armoedig, maar het gebeurt over de hele wereld.”

Adjudantje

Het verbaast Peter niet dat Victor het een slecht idee vindt. “Victor heeft natuurlijk na Vledder een geweldige carrière gemaakt in Maastricht en is van eenvoudig adjudantje opgeklommen tot de baas van het hele spul, dus ik begrijp wel dat hij het liefst de warme herinneringen die hij heeft aan de oude Baantjer wil koesteren.”

Hij vervolgt: “De aarzeling, zeker van de mensen die er toen mee te maken hebben gehad, om opnieuw te beginnen, die is groot. Dat begrijp ik wel. Dat is ook een beetje het nieuwe waarvan je denkt: wordt het wel zo goed als het oude was?”

Snel en modern

Hebben we met Flikken Maastricht niet gewoon het hedendaagse vervolg op Baantjer? Privé-baas Evert Santegoeds: “Een beetje wel. Het is modern, het is snel. Die verschillende steden zijn ook weer leuk, maar zo langzamerhand wil ik ook wel weer wat in Amsterdam zien.”

Naar verluidt wordt volgende week de revival van Swiebertje bekendgemaakt.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Alles van vroeger terug op de buis: lekker nostalgisch of zwaktebod?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen