‘Martijn Krabbé maakt te vroeg bekend dat hij ziek is? Respectloos!’

Martijn Krabbé krijgt steun na de misplaatste kritiek van Jan Uriot op de bekendmaking van zijn kankerdiagnose. Het is volgens podcastmaker Ramon Hopman behoorlijk respectloos.

Martijn Krabbé en Jan Uriot © RTL

Het was afgelopen week flink schrikken: Martijn Krabbé maakte via zijn pagina op Instagram bekend dat hij lijdt aan kanker, maar dat er nog voldoende behandelopties zijn. Volgens Privé-journalist Jan Uriot had de tv-ster dat op een later moment bekend moeten maken: “Veel te vroeg. (…) Dan denk ik: wacht even af hoe het gaat met je gezondheid.”

Vrijpostig

Ramon Hopman, die een podcast over televisie maakt, vindt het buitengewoon vrijpostig van Jan. “Degene die het moment bepaald om het openbaar te maken is Martijn. Dit zou geen item mogen zijn in welk roddelprogramma dan ook. Ik denk dat Martijn wel iets anders aan z’n hoofd heeft. Respect en afstand is hier op z’n plaats”, schrijft hij op X.

Tv-watcher Lianne van Veen denkt dat Evert Santegoeds maar snel weer moet terugkeren in de podcast Strikt Privé. Daarin wordt hij nu vervangen door Jan. “Jan is zo zuur, niet te filmen. Laat Martijn met rust joh. Wanneer is Evert er weer? Als Martijn niks had gezegd, was er wel iemand geweest die het nodig vond om dit te lekken, gok ik zo.”

‘Zeur niet!’

Nathalie vindt dat Martijn het prima doet, schrijft ze op X. “Zeur niet Jan. Als mensen Martijn in het ziekenhuis zien, lekt het ook uit.”

Birgit vindt het ook te ver gaan. “Waarom nu? Omdat het anders naar buiten wordt gebracht door riool-‘journalisten’ als Jan Uriot. Hou gewoon je muil, Jan. Beterschap Martijn. 🍀”

Patsy denkt dat Jan niet helemaal goed is. “Dat je niet zelf mag bepalen wanneer je je nieuws naar buiten brengt. Graag eerst overleggen met de clown van een of ander roddelkanaal. Nee, nu nog niet? Als ik met m’n kale hoofd het ziekenhuis uitloop? Of als ik een kist uitzoek? Zeg jij het maar. Beterschap.”

Jan reageert

Jan reageert in Strikt Privé op de ontstane commotie. Hij doet net of hij verkeerd begrepen is, maar herhaalt dan precies de woorden waarom hij onder vuur ligt. “Het is nu net of wij heel lelijk tegen Martijn Krabbé zijn. Hij is ziek, heeft hij gemeld en toen heb ik gezegd van: ‘Ik had misschien even gewacht, want hij heeft op het ogenblik toch geen werk.”

“Tenminste, er komt wel een programma, maar dat is toch al opgenomen. Ik zei: ‘Misschien had hij even moeten wachten.’ Toen vulde jij aan van: ‘Joh, moet je luisteren. Ik vond het een beetje raar dat al die mensen zoals Wendy van Dijk weer weer gaan reageren via dat Insta.’ Dat was het verhaal, maar dat komt totaal niet helemaal goed over.”

Hand in eigen boezem

Nou ja, dat is dus wél heel goed overgekomen en daar krijgt Jan ook kritiek op. Gelukkig doorziet co-host Jordi Versteegden de situatie en biedt hij namens de podcast excuses aan. “Hand in eigen boezem. Mensen vragen zich af: waar bemoeien wij ons mee? En soms denk ik: je hebt helemaal gelijk.”

De Telegraaf-ster vervolgt: “Martijn Krabbé zit in een vreselijke periode met zijn gezin en dan lopen wij ons te bemoeien met hoe hij dat moet brengen. Ik snap ergens heel erg goed dat mensen zoiets hebben van: kap daarmee. Hand in eigen boezem. Soms moeten we misschien even ergens ons mondje over houden. Of zie jij dat anders?”

Journalistiek

Ja, dat ziet Jan anders. Hij ziet zijn kritiek op de bekendmaking van Martijns kankerdiagnose als ‘journalistiek’. “Nee, nee, nee. Dat is gewoon showbizzjournalistiek. Als Martijn iets plaatst over zijn ernstige ziekte, dan gaat de media het daarover hebben en wij natuurlijk ook. Dat blijven we gewoon doen. We blijven ons ermee bemoeien.”

Jordi verbaasd: “Zie je de vlek hier? Daar blijven we gewoon in wrijven!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Jan Uriot zijn excuses moet aanbieden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen