Jelka van Houten krijgt flinke sneer van Angela: ‘Zo leuk is ze niet’

Jelka van Houten moet nu echt op haar tellen passen. Na Jan Uriot krijgt ze ook Angela de Jong op haar dak. “Zo leuk en grappig is ze niet”, zegt de onverbiddelijke opiniedraak van het AD.

Martijn Krabbé en Jelka van Houten © RTL

Ze is plotseling óveral: Jelka van Houten. Terwijl haar zuster Carice de hele zomer op de A27 heeft gezeten, is het Jelka gelukt om een doorbraak te forceren in Hilversum. Ze wordt opeens overal ingezet. “Make Up Your Mind, I Can See Your Voice, Jelka Op Eigen Houtje, All Against 1”, somde Privé-sterjournalist Jan Uriot vorige week op.

‘Doe normaal!’

Een overkill ligt op de loer, meent Jan. Hij vergelijkt haar zelfs al met Samantha Steenwijk, die een tijdje niet van de buis af te slaan was en nu nergens meer te bekennen is: men is haar zat. “Het is heel verleidelijk om overal op in te gaan, maar volgens mij moet je af en toe ook eens denken van: even rustig aan.”

Oei. En nu krijgt Jelka ook al Angela de Jong, de opiniedraak van het AD, over zich heen. Zij heeft afgelopen weekend naar All Against 1 zitten kijken en heeft zich dus helemaal doodgeërgerd. ‘Beste Martijn Krabbé, accepteer je verlies en doe alsjeblieft normaal’, luidt de kop van haar nieuwste column.

‘Niet leuk’

Martijn gaat namelijk in de overdrive nu de kijkcijfers van dat RTL 4-programma tegenvallen, merkt Angela. “Met de moed der wanhoop probeert hij spanning in het spel te brengen die er helaas niet is en bij het publiek door de strot te rammen hoe bijzonder het is wat er allemaal gebeurt. En hoe geweldig Jelka is.”

Vréselijk, vindt Angela. “Het kwijlerige ‘lieverd, we hebben weer van je genoten’ was echt een dieptepunt zaterdag. Zo leuk en grappig is ze niet. Dat vinden alleen Hilversumse programmamakers. Bovendien hoort het om de opdrachten te gaan, niet om haar.”

Doet-ie ’t?

Onverbiddelijk. En we hebben nog láng niet alles met Jelka gehad. Over anderhalve maand krijgt ze ook al een prominente rol in de tv-comeback van Doet-ie ’t of doet-ie ’t niet. Oftewel: het houdt maar niet op.

We krijgen dus een héle hoop Jelka, maar de tv-critici zijn niet bepaald dol op haar. En dat is een heel giftige cocktail…

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen