Marc-Marie Huijbregts baalt stevig van Khalid & Sophie: ‘Jammer’

Marc-Marie Huijbregts is enorm teleurgesteld in Khalid & Sophie, omdat Denk-leider Stephan van Baarle daar vrij makkelijk wegkwam met zijn verwerpelijke anti-queerposter. “Heel jammer.”

Marc-Marie Huijbregts © RTL

Khalid Kasem en Sophie Hilbrand hadden deze week Stephan van Baarle, de leider van Denk, in hun show zitten en zij stipten ook een bizarre verkiezingsposter aan die behoorlijk anti-queer oogt. Er worden allerlei bedrijven en organisaties met een regenboogvlag afgebeeld met daarbij de tekst: ‘Zullen we weer gewoon doen?’

Kast dicht

Het stelt Marc-Marie Huijbregts teleur dat de Denk-leider nauwelijks van repliek werd gediend. “Ik zag deze week Khalid & Sophie en daar zat Stephan van Baarle van Denk. Daar hadden ze het over die poster, van: ‘Zullen we weer gewoon doen?’ Alles met een regenboog, daar moet een streep door. ‘Nu is het moment’ ook…”

Hij vervolgt: “Wat ik er erg aan vind is dat eigenlijk wordt gezegd: goh, wij zullen de kasten open doen, als jullie daar dan allemaal weer ingaan, dan kunnen jullie de kast dichtdoen. ‘Zullen we weer gewoon doen?’, vind ik ook zo erg. Eigenlijk met élke minderheid die je hiervoor zou gebruiken, zou Nederland te klein zijn, maar bij homo’s denken ze: prima.”

Drie keer nergens

Stephan kwam in de uitzending met een kulreactie op die homovijandige poster, vindt Marc-Marie. “Dit slaat dus helemaal drie keer nergens op. Het is echt zo van: ‘We zijn voor gelijkheid van iedereen, behálve…’”

Het is jammer dat Khalid en Sophie dan niet ingrijpen, vindt hij. “Soms vind ik het dus jammer, want dan wil je dat zo’n presentator dan doorvraagt of in elk geval even de vinger op de moeilijke vinger legt, van: ‘Ja, maar dat ‘gewoon’ gebruiken jullie natuurlijk voor een bepaalde reden.’ Maar dan gaan ze dan aan voorbij. Ik vind het stom.”

‘Het is stuitend’

Beau van Erven Dorens zou wél hebben ingegrepen, zegt hij. “Het is stuitend. Stuitend. Ik herinner me volgens mij dat Farid Azarkan er eigenlijk veel progressiever in stond.”

Marc-Marie: “Die hebben we hier ook nog wel vaak gesproken.”

Chef politiek Elodie Verweij: “Je ziet echt dat die Stephan van Baarle een veel conservatievere koers heeft ingeslagen, ook als het gaat om transgenders. Hij wil echt die niche pakken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen