Luuk Ikink teleurgesteld in Angela de Jong: ‘Ze is erg veranderd’

Luuk Ikink is niet boos, maar wel teleurgesteld. Hij vindt dat Angela de Jong, de opinieduivel van het AD, tegenwoordig te snel een oordeel velt over programma’s. “Ze is veranderd.”

Angela de Jong en Luuk Ikink © SBS, RTL

Het is volgens Luuk Ikink belangrijk om een nieuw tv-programma altijd even de kans te geven. De presentator van RTL Boulevard vindt het jammer dat Angela de Jong tegenwoordig zo snel met haar oordeel voorbij komt en dat is volgens hem iets van de laatste tijd. Vroeger was ze niet zoals nu, geeft hij aan in De BLVD Podcast.

Rigoureuze Angela

Angela is tegenwoordig te rigoureus, vindt Luuk. “Een paar jaar geleden schreef Angela de Jong een column, want toen was er een eerste aflevering van een programma, en zij schreef daarbij in haar eerste alinea: ‘Ja, het is niet mijn gewoonte om programma’s al na één aflevering af te branden, maar nu in dit geval kan ik even niet anders’, etcetera.”

Hij vervolgt: “Ik weet nu niet meer zo goed waar het over ging, maar dat is nu bij haar wel gemeengoed geworden. Een programma komt op televisie en dan, hoppakee, gaat de botte bijl eroverheen. Óf het wordt opgehemeld, maakt ook verder niet zoveel uit. Maar er wordt meteen een mening over gegeven.”

De tijd geven

Niet goed, oordeelt Luuk. “Dat principe van: nou oké, laten we het heel even de tijd geven… Hotel Hollandia bijvoorbeeld heeft natuurlijk nóóit de tijd gehad om te groeien. Nu zat er ook weinig groei in, ben ik wel mee eens, maar ook door de professionele televisiekijkers is er weinig tijd gegeven aan bepaalde programma’s.”

Collega Rob Goossens is het daar deels mee eens. “Ik vind wel dat programma’s getest moeten worden voordat ze op tv komen. Het is nog steeds een gigapodium. Wij gaan ook niet onvoorbereid naar de Olympische Spelen en zeggen dan: ‘Nee, maar als we nog even gaan trainen, dan hadden we wél de rest van de estafettelopers kunnen bijhouden.'”

‘Alles kapotmaken’

Bij Hotel Hollandia is het wel echt misgegaan, vindt Rob. “En dan vind ik het ook niet gek om daar na één aflevering te zeggen van… Ook als je iets de kans zou geven om te groeien, moet je wel op een hoger niveau instappen. Maar op het moment dat je álles kapotmaakt dat niet meteen de miljoen is en niet meteen Even Tot Hier is…”

Luuk: “Ja, exact, dát is het!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Angela de Jong te snel oordeelt, bijvoorbeeld bij Hotel Hollandia?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen