Johan Derksen vindt ophef om grap Jeroen Pauw ‘misselijkmakend’

Johan Derksen vindt het ‘misselijkmakend’ dat er ophef is ontstaan over een grap die Jeroen Pauw in 2008 zou hebben gemaakt. “Laat die wokefiguren opsodemieteren met z’n allen!”

Jeroen Pauw en Johan Derksen © NPO, SBS

Historicus Nadia Bouras stelt op X dat Jeroen Pauw in het jaar 2008 een ongepaste grap tegen haar heeft gemaakt. “Mijn allereerste mediaoptreden (…) was in 2008 bij Pauw & Witteman. Een minuut voor de live-uitzending vroeg Jeroen aan mij: ‘Ben je op de fiets gekomen of heb je als Marokkaan nog geen fietsdiploma gehaald?’ Eerste kennismaking ooit.”

Pauw onder vuur

Jeroen ontkent dat stellig. “Zo zeg, Nadia Bouras, dit is toch best kwaadaardig. Waarom verzin je zoiets?”, schrijft hij op X. “Geen idee waarom je het verzint. Ik hou best van een ‘fout’ grapje, hoewel ik dit voorbeeld niet grappig vind. Jij zegt ja en ik zeg nee, ik had niet moeten reageren tis allemaal zo zinloos. Fijne avond.”

Volgens Nadia heeft zij helemaal geen reden om te liegen en ze geniet onder haar volgers erg veel steun, maar de mannen van Vandaag Inside kiezen de kant van Jeroen. Wilfred Genee brengt het ter sprake in de aflevering van gisterenavond: “En het verhaal met Jeroen Pauw die nu onder vuur ligt, omdat hij tien of twintig jaar geleden…”

Misselijkmakend

Johan Derksen vindt het ophef om niets. “Die heeft een verkeerd grapje gemaakt in 2008 tegen die mevrouw: ‘Ben je op de fiets of heb je je fietsdiploma nog niet?’ Het is niet dat ik schuddebuikend over de grond kruip…”

Wilfred: “Nee, maar dat speelde in die tijd toch, begreep ik?”

Johan: “Ja, volgens mij had je toen voor Marokkanen fietscursussen. Dat dat mens nu, vijftien jaar later, het discriminerend heeft gevonden, weet je wel… Weer voor de bühne en omdat dan mensen op X haar steunen, wordt het zomaar een relletje. Joh, het is misselijkmakend.”

Wokefiguren

Johan wordt naar eigen zeggen doodmoe van al die types. “Het zijn allemaal van die wokefiguren, laat ze opsodemieteren met z’n allen. En het interesseert me geen k*t, ik trek me er niks van aan.”

Hetzelfde geldt voor Khalid & Sophie, vervolgt hij. “Ik zag vanavond weer stemmingmakerij daar. Het is misselijkmakend. Ik vind het een vervelend stel aan het worden. (…) Nu zat er zo’n diskjockey met dat lange haar. Ze hadden twee meisjes met zo’n hoofddoek en ze hadden nu de indruk dat in het openbaar vervoer alle mensen naar hen zitten te kijken.”

Flapdrol

En dat is allemaal de schuld van Wilders, merkt Johan cynisch op. “Als meisjes met een hoofddoek zich normaal gedragen, dan doet niemand ze kwaad in dit land. Ze creëren het zelf met dit soort praatjes en dan zo’n flapdrol die kutplaatjes draait, die zit de boel dan een beetje op te stoken. Kom op. Ze willen het ook graag voelen, hè?”

Tafelgast Wouter de Winther: “Je zal maar als vrouw met een kort rokje door Amsterdam Nieuw-West lopen en nagesist worden of met je vriend hand in hand als homo in dat soort wijken lopen. Dan word je volgens mij ook niet erg hartelijk ontvangen, dus ik weet niet of dit nou precies de nieuwe ontwikkeling is waarvan Nederland ondersteboven raakt.”

Vermoeiend stel

Schaatsster Marianne Timmer is het eens met Johan. “Ik sluit me wel aan bij wat jij ook zegt.”

Sportmarketeer Chris Woerts op de kruk naast haar: “Grachtengordel-prietpraat, joh.”

Johan: “Ja, ik vind het heel vermoeiend. (…) En die twee die dat presenteren zitten dan heel instemmend en heel begrijpelijk te kijken.”

René van der Gijp: “Ja, vermoeiend stel, joh, die twee, Khalid & Sophie.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen