Johan Derksen klapt uit school: ‘Dilan Yesilgöz was woest bij VI’

Nu de verkiezingen erop zitten klapt Johan Derksen uit de school: VVD-leider Dilan Yesilgöz is vorige week boos geworden achter de schermen bij Vandaag Inside, verklapt hij. “Ze was woest!”

Dilan Yesilgöz © SBS, NPO

VVD-leider Dilan Yesilgöz heeft een bittere verkiezingsnacht achter de rug: ze hoopte de grootste partij van Nederland te worden en in het Torentje te gaan zitten, maar ze moet nu zowel de PVV als GroenLinks-PvdA voor laten gaan. Gaat ze alsnog dienen in een kabinet-Wilders? Het zou haar hoe dan ook gezichtsverlies opleveren…

Akkefietje bij VI

De verkiezingsuitslag laat zien dat Dilan Yesilgöz nog een maatje te klein is, analyseert Johan Derksen in Vandaag Inside. “Dilan is de hele periode al een sprekende pop van de afdeling voorlichting. Alles wordt ingefluisterd en ingeseind en wie Dilan is weten we niet goed.”

Tafelgast Özcan Akyol, die al tijden een hekel heeft aan Dilan: “Ze is ook niet rijp genoeg.”

Johan onthult daarop dat er vorige week een akkefietje heeft plaatsgevonden achter de schermen van Vandaag Inside, toen Dilan te gast was in de show en hij diezelfde mening uitsprak.

Woeste Dilan

Johan riep toen vlak voor de uitzending, in het voorstukje met Wilfred Genee, dat Dilan er nog niet klaar voor is. “Dat heb ik steeds gezegd, maar daar was ze boos om. Ze was woedend. Ik zei in dat voorgesprekje met jou: ‘Ze moet nog wat meer vlieguren maken voor ze aan zo’n functie toe is’, maar dan kom ik hier de deur door en wóedend.”

Özcan: “Op jou?”

Johan: “Ja. En die mevrouw van de voorlichting snauwde tegen haar: ‘Je zei dat het zo’n leuk programma was.’”

Het leidt tot hilariteit in de VI-studio.

‘Ze moet weg!’

Özcan denkt dat Dilan een rechts kabinet niet in de weg moet gaan zitten. Ze sprak eerder uit niet te zullen dienen in een kabinet-Wilders. “Yesilgöz heeft dat geblokkeerd. Ik weet dat jij gaat zeggen dat ik een afkeer heb van haar, maar zij moet dan weg toch? Want zij blokkeert het nu.”

Hij vervolgt: “Ze heeft een enorme achterban, maar Boekestijn zei het hier gisteren heel terecht: ‘Ze is onecht.’ Alles is ingestudeerd, alles is gesouffleerd. Ze doet ook heel raar altijd. Bij het Jeugdjournaal ging ze ook heel raar doen. Je gelooft het gewoon niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Dilan Yesilgöz dacht dat ze met gemak premier zou worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen