André Hazes jr. vreest weerbericht: ‘Als het regent blijft Ahoy leeg’

Soms komen alle plagen tegelijk: André Hazes jr. moet nu ook al vrezen voor het weerbericht. “Als het op 25 november regent, dan zit de volkszanger alsnog met een lege zaal.”

André Hazes jr. © SBS 6

Het team van André Hazes jr. haalt de gekste capriolen uit om zijn flopconcert vol te krijgen. Je vindt die kaartjes nog nét niet onder het dekseltje van een kuipje margarine zeg maar. Echt óveral wordt er rondgestrooid met die dingen: de gedachte is kennelijk dat de mensen alleen nog willen komen als het nagenoeg gratis is.

Ahoy leeg bij regen

Er zit volgens Privé-baas Evert Santegoeds echter wel een gigántisch risico aan het aanbieden van die concertkaartjes voor dumpprijzen. Als Willemijn Hoebert op 25 november zegt dat het gaat regenen, dan komt er volgens hem helemaal niemand. “Het gaat nu weg voor 8 euro. Maar komen die mensen ook?”, vraagt hij zich af in Shownieuws.

Hij vervolgt: “Er worden ook kaarten gewoon weggegeven. Er zijn personeelsverenigingen in de omgeving van Rotterdam en die krijgen gewoon kaarten aangeboden. Die mensen hebben er niet voor betaald, dus die zeggen misschien wel op vrijdag: ‘Het regent, dus ik heb helemaal geen zin.’ Dan zit je alsnog met een lege zaal. Het is heel kwetsbaar.”

Financiële strop

Dit gaat financieel allemaal heel slecht aflopen, voorspelt Evert. “Het is gewoon een strop en MediaLane kan dat wel lijden, maar als ze dit aankondigen hebben ze niet voor niets de avonden erna ook Ahoy vrijgehouden, want dan moest er nog een tweede avond komen en misschien nog wel een.”

Collega Bart Ettekoven: “Zij ontkennen overigens vandaag naar onze redactie toe dat het een financiële strop gaat worden. (…) Maar de kaarten zijn echt voor een habbekrats te krijgen. Men vraagt zich af: hoe kan dat nou, ik heb 80 euro betaald toen ik vorig jaar kaarten kocht en nu kun je op VakantieVeilingen al voor 8 euro kaarten krijgen.”

Wat zegt André?

Wat zegt André er zelf over? “André zelf is op Bonaire, dus hij is niet bereikbaar voor commentaar”, aldus Bart.

Ah, op Bonaire staan de zendmasten uit. Jammer. “We hebben wel even met producent MediaLane gesproken en zij laten weten dat het alleen tickets op de tweede ring betreft, dus de veldkaarten en eerste ring gaan gewoon voor reguliere prijzen weg. Zij zeggen ook: ‘Dit gebeurt ook bij andere artiesten. Tino Martin staat ook op VakantieVeilingen.’”

Evert: “Ja, maar vroeger niet bij André Hazes. Toen had hij niet één avond, maar drie en toen zat het gewoon vol.”

Hyperfocus

Dyantha Brooks leeft mee met André. “Is het niet heel lullig dat er zo’n hyperfocus is op dat album dat daalt, die kaartverkoop?”

Evert: “Ja, maar dat is nieuws. Als het allemaal goed gaat, dan voldoet hij aan de status die hij heeft, maar nu het allemaal fout gaat, vind ik het meer nieuws dan als het allemaal goed zou gaan.”

Dyantha: “Gaat het echt allemaal fout?”

Evert: “Ja, alles gaat fout.”

Helder.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat André Hazes jr. hierna ooit nog in Ahoy staat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen