Wat vindt Matthijs van Nieuwkerk van zijn opvolger Patrick Lodiers?

Matthijs van Nieuwkerk is in zijn televisiequiz The Connection keihard ingewisseld voor Patrick Lodiers. Het programma van de gevallen tv-god is gekaapt: wat vindt hij daarvan?

Matthijs van Nieuwkerk en Patrick Lodiers © Annemieke van der Togt, Olivier Thijssen

Het is bijzonder pijnlijk voor Matthijs van Nieuwkerk. Na zijn vertrek bij BNNVARA heeft de omroep voor vrijwel al zijn programma’s moeiteloos een vervanger gevonden. Astrid Joosten nam het Wetenschappelijk Jaaroverzicht over, de Top 2000 a gogo is verdergegaan met Herman van der Zandt en Patrick Lodiers pikte de quiz The Connection in.

Patrick appt Matthijs

Hoe kijkt Matthijs nou naar iemand als Patrick? Als een ordinaire lijkenpikker? En hoe ziet hij dat zelf eigenlijk? Patrick geeft in De Telegraaf toe dat hij wel even heeft getwijfeld toen hij in december werd gevraagd. “Het was nogal een hectische tijd. Maar na een paar dagen nadenken dacht ik: het is een mooie quiz dus waarom niet?”

Patrick heeft wel even contact gezocht met Matthijs. “Ik heb hem een appje gestuurd met de tekst: ’Ik snap dat je op dit moment wel wat anders aan je hoofd hebt maar ik hoor graag of je nog tips voor mij hebt.’ Hij antwoordde toen: ’Ik weet dat je dit uitstekend gaat doen’.”

DWDD-ophef

Wat vindt Patrick eigenlijk van alle ophef over Matthijs en DWDD? “Zoals Matthijs mij geen tips gaf voor hoe ik zijn programma moest overnemen, ga ik hem niet vertellen hoe hij met zijn situatie om moet gaan. Dat weet hij het allerbeste zelf.”

De presentatie van De Slimste Mens komt ook vrij. Wil Patrick dat eveneens inpikken? Nee. “Herman van der Zandt is véél grappiger.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen