Jeroen Wollaars zegt heel lullige dingen over Gerard Joling: ‘Sorry’

Geen Gordon meer om dag in dag uit over Gerard Joling te bitchen? Geen probleem. We hebben altijd nog Jeroen Wollaars. Hij zegt in de Volkskrant állemaal lullige dingen over de volksartiest.

Jeroen Wollaars en Gerard Joling © NPO, RTL

Een succesvolle carrière en een hele gang vol gouden platen, maar Nieuwsuur-ster Jeroen Wollaars heeft er geen boodschap aan. Die vindt Gerard Joling, zanger van hits als Ticket to the Tropics en Maak Me Gek, maar lager entertainment. Of, zoals hij het zelf noemt: niksig. En dat is natuurlijk helemaal niet leuk voor de superster uit Schagen.

Liever naast Gerard

Gerard is een van de succesvolste artiesten van het land, maar er wordt vaak geringschattend over hem gedaan. Toch waarderen veel mensen in het land hem om de entertainment die hij brengt. Ook de mannen van Vandaag Inside zijn fan; zij regelden hem voor de veelbesproken uitzending met minister-president Mark Rutte.

Nieuwsuur-ster Jeroen Wollaars krijgt er de kriebels van; die vindt dat Gerard helemaal niet thuishoort in serieuze uitzendingen over politiek. “Soms denk ik dat politici in Nederland liever naast Gerard Joling zitten dan naast Mariëlle of mij om zich tijdens een kritisch gesprek te verantwoorden”, sneert hij in de Volkskrant.

‘Het is niksigheid!’

Daar kan Gerard natuurlijk helemaal niets aan doen. Die zegt gewoon ja als hij een uitnodiging krijgt. Maar toch lijkt Jeroen het behoorlijk op de zanger te hebben gemunt, want de liefdespartner van Janine Abbring is nog niet klaar met hem.

Even later zegt Jeroen in het interview: “Ik heb het idee dat de politiek dit jaar dus weer iets inhoudelijker wordt, maar we moeten blijven oppassen dat we niet wegzakken in Gerard Joling-achtige niksigheid.”

Pestgedrag

Gerard Joling-achtige niksigheid? Nou, dit is toch helemaal niet aardig om te zeggen? Vooral uit de mond van iemand die zélf te maken heeft gehad met pestgedrag. Gelukkig gaat Jeroen direct door het stof, op eigen initiatief.

Hij richt zich tot het opnameapparaat en zegt: “Trouwens, sorry Gerard, ik ken jou helemaal niet, ik zeg allemaal lullige dingen over je, maar misschien ben je wel een groot denker. Als je van Brecht houdt, ga je dan met me mee? Groet, Jeroen.”

Brecht

Brecht? Waar gaat dit nou weer over? Brecht van Hulten van Kassa? Nee, het gaat hier om de Duitse schrijver Bertolt Brecht. Dát vindt Jeroen pas entertainment. “Ik hou van theater en deze man heeft het theater vernieuwd. Ik ben naar drie opvoeringen van de Dreigroschenoper geweest, de Driestuiversopera.”

Ah, dat vindt Gerard vast hartstikke ontspannen. Neemt Jeroen dan wel een slaapmaskertje voor hem mee?

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jeroen Wollaars vindt Gerard Joling heel erg niksig. Pestgedrag?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen