Arjen Lubach neemt Caroline van der Plas te grazen: ‘Een fiasco!’

Arjen Lubach heeft de boerenpolitica Caroline van der Plas stevig aangepakt in zijn populaire Avondshow. De VPRO-ster vergelijkt haar mediahouding met over een baby heen kotsen.

Caroline van der Plas en Arjen Lubach © NPO

De verkiezingscampagne van Caroline van der Plas gaat niet écht lekker. De voorvrouw van BBB wordt overschaduwd door die andere succesvolle nieuwkomer, Pieter Omtzigt, en ze heeft niet altijd de juiste kennis paraat. Ze werd gisterenavond behoorlijk aangepakt in de populaire Avondshow van presentator Arjen Lubach.

Beetje slordig

Arjen leeft mee met Caroline. “De campagne is in volle gang en dat is slecht nieuws voor Caroline van der Plas, want dan moet ze interviews geven en daar is ze niet zo goed in.”

Dan laat hij een interview zien van De Correspondent waarin Caroline stuntelt. Arjen: “Een beetje slordig dus, maar het is campagnetijd en dan krijg je snel weer een herkansing. Die kwam dit weekend in De Telegraaf. Hier, mooie foto erbij. Opvallend: haar werkkamer heeft meer biodiversiteit dan een gemiddeld koeienweiland, maar oké.”

‘Google even’

Caroline komt volgens critici nogal amateuristisch over in dat Telegraaf-interview. Ze wil miljarden uitgeven, maar de krant wil wel even weten waar ze dat van wil gaan betalen. Het verminderen van de lastendruk in de zorg levert volgens het dagblad immers lang niet genoeg op.

Daarop zegt de politica: “Nou, ik kan u eeh … een aantal regels … ik kan het nog voor u opzoeken dat linkje. Henk, googel even op ’administratieve lasten, zorg, 22 miljard of zo.’”

Gênant interview

Arjen vindt dit echt heel zwak. “Henk, googel even op ‘gênant interview Caroline van der Plas, Telegraaf’. Ah, je hebt hem al, meteen bovenaan. Oké, prima. Een beetje een pijnlijk interview. Dan kun je twee dingen doen: nooit meer erover beginnen en hopen dat niemand het leest óf je doet alsof dit fiasco juist precíes de bedoeling was.”

Caroline zelf spreekt op X van een ‘interview zonder geliktheid, zonder door spindoctor voorgeproduceerde antwoorden’. Arjen: “Caroline van der Plas is in staat om bij een kraambezoek per ongeluk over de baby heen te kotsen en dan de volgende dag te appen dat het juist heel menselijk was en puur van haar.”

‘Dit doet ze vaker’

Arjen vindt het ongeloofwaardig dat Caroline wél tevreden zou zijn over dit interview. “Dit doet ze vaker, dat iets niet helemaal goed is gegaan en dat ze dan later probeert te doen alsof het allemaal de bedoeling was.”

Politiek verslaggever Peter Kee stelt in de talkshow Op1 overigens dat Caroline helemaal niet zo gelukkig is met het Telegraaf-interview. Ze zou het ‘flauw’ vinden van de journalist van dienst, Wouter de Winther, dat dit soort passages in het uiteindelijk stuk terecht zijn gekomen.

Fragment

Het fragment uit De Avondshow:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Caroline van der Plas te hard wordt aangepakt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen