René van der Gijp hard gebasht: ‘Manisch depressieve psychopaat’

René van der Gijp blijft het favoriete lijdend voorwerp van Maarten van Rossem. Het jurylid van De Slimste Mens gaat in zijn boek vollédig los op de Vandaag Inside-ster. “Psychopaat!”

Maarten van Rossem en René van der Gijp © KRO-NCRV, SBS 6

Het begint een beetje vermoeiend te worden: de ontelbare keren dat Maarten van Rossem uithaalt naar René van der Gijp. In zijn nieuwe boek Maarten gaat het tv-jurylid harder tekeer dan ooit en daar is de VI-ster het slachtoffer van. “Als je mij vraagt naar mijn opinie over René van der Gijp, dan zeg ik: ‘Dat vind ik een hufter.'”

Schandelijk

Als je kritiek uit op Vandaag Inside, kom je er volgens Maarten snel achter dat René een heel slecht incasseringsvermogen heeft. “Nou, dat geeft een opwinding zeg, ongelofelijk. Het wonderlijke is dat Gijp het wel van mij mag zeggen, maar als ik het van hem zeg, is het schandelijk. Dat blijft vrij eigenaardig.”

Wat vindt hij van VI? “Vandaag Inside drijft op een relatief laag niveau, maar is goed georganiseerd. Die Wilfred Genee is niet achterlijk en kan veel beter, zie je aan zijn radioprogramma’s, maar hij weet als talkshowpresentator precies welke knopjes hij moet indrukken.”

Psychopaat

Ook met Johan Derksen heeft hij niet zo’n moeite. “Derksen is niet dom, heeft leuke interesses en zou naar mijn idee ook beter kunnen, maar laat zich meezuigen door het mannenjool van die psychopaat Gijp: die is er puur voor het dagelijkse vermaak.”

Maarten heeft twee keer in VI gezeten; de eerste keer zonder René. De tweede keer was hij er wél en ontstond er een pittige clash tussen beide heren. “De eerste keer heb ik een alleraardigst gesprek gehad. Toen was Gijp er niet bij. Hij schijnt manisch-depressief te zijn en zat toen in zijn depressieve periode.”

Mannenpret

Vandaag Inside kijkt hij nooit. “Het was een onaangenaam avontuur en Gijp is een hufter, maar terugkijkend waren mijn optredens daar ook heel leerzaam. Wat Vandaag Inside doet, is een bekend recept: mannenpret. Ik weet nog goed dat mijn vader zei: ‘Maarten, mannen die schuine grappen vertellen, deugen niet.'”

Hij besluit: “Daar heb ik mij m’n hele leven aan gehouden, ik heb een ontzettende hekel aan mannen onder elkaar en de humor die daarbij hoort.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen