André Hazes jr. niet boos op RTL Boulevard: ‘Ze hebben gelijk’

André Hazes jr. is niet boos over de manier waarop RTL Boulevard over hem bericht. Ze benadrukken regelmatig dat hij tegenwoordig niet meer zo’n grote ster is. “Het is gewoon waar.”

André Hazes jr. © RTL

Het gaat niet lekker met de carrière van André Hazes jr. Hij hoopte een soort legendarische status te krijgen door zijn lange afkickvakantie. Dat hij zó lang weg was, dat mensen er daarna helemaal bovenop zouden springen. Hij spiegelde zich volgens insiders aan Adele, die ook op die manier te werk gaat.

Geen succes

Niets is minder waar: André’s comebackconcert is na een halfjaar nog steeds niet uitverkocht en ook zijn nieuwe muziek wordt nauwelijks gestreamd. RTL Boulevard heeft daar hele items over gemaakt.

Vindt hij dat vervelend? André in de LINDA: “Niet echt, want het is gewoon waar. Die muziek wordt nog niet top beluisterd en de concerten zijn niet meer binnen een minuut uitverkocht. Ik heb de keuze gemaakt om een ander soort muziek maken en dan kan ik moeilijk van mijn fans verwachten dat ze dat meteen een goed idee vinden.”

Realitycheck

Het is wat het is, aldus André. “Ik ben er twee jaar uit geweest en moet weer van onderaan beginnen. Die realitycheck is wel goed voor me, nadat ik toch eventjes naast mijn schoenen ben gaan lopen en dacht dat ik helemaal het mannetje was. Ik heb er nu bewust voor gekozen om dit jaar maar drie shows in Nederland te doen.”

Veel meer animo lijkt er ook niet te zijn. “Het liefst had ik er meteen veertig gepland, maar ik wil eerst zien hoe het gaat”, aldus de volkszanger.

Drank en drugs

Overigens sluit André ook niet uit dat hij alsnog stopt met zingen. “Als optreden ervoor zorgt dat ik weer in de verleiding kom om drank en drugs te gebruiken, stop ik er meteen mee – en voor altijd. Hopelijk is dat niet zo en blijf ik nog heel lang muziek maken.”

Hij besluit: “Ik geloof erin dat mensen mijn nieuwe nummers ook mooi gaan vinden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen