‘Matthijs van Nieuwkerk kan niet lachen om grapje Arjen Lubach’

Matthijs van Nieuwkerk is op dit moment nog niet in staat om te lachen om grapjes over zijn wangedrag, stelt Angela de Jong. “Ik geloof niet dat hij dat kan”, aldus de AD-tijgerhaai.

Matthijs van Nieuwkerk en Arjen Lubach © NPO

Het leidde maandagavond tot oh-geroep in de studio van Arjen Lubach: een pittige grap over de agressie van Matthijs van Nieuwkerk. “Wow, ik heb nog nooit iemand zó ziedend zóveel geld zien binnenharken”, zei de komediant over stervoetballer Cristiano Ronaldo. Zijn sidekick daarop: “Jij hebt nooit naar De Wereld Draait Door gekeken, merk ik.”

Harde grappen

Manuel Venderbos spreekt in de AD Mediapodcast van een ‘heel harde grap’. Collega Dennis Jansen vraagt zich af: “Zouden die grappen denk je ook in de interne kring bij Matthijs gemaakt worden? Deze harde Lubach-grappen, zouden die ook gewoon gemaakt worden?”

Het zorgt voor enige twijfel in de podcaststudio. Manuel denkt van wel. “Nou, ik las dus dat interview en daar zit een fragmentje in dat hij eerst niet naar zijn stamcafé toe durfde en dat dat allemaal gedoe was. De Hoofdige Boer. Ik denk dat als hij daar nu eenmaal weer zit en hij komt daar weer dagelijks, dat het op een gegeven moment toch wel gebeurt.”

Grappen maken

In het begin sowieso niet, aldus Manuel. “Maar op een gegeven moment ga je er toch grappen over maken. Ik denk met alles wat iedereen in zijn leven heeft meegemaakt, waarbij hij zelf ook een beetje denkt van: ja, wat heb ik nou eigenlijk gedaan… Dat er uiteindelijk grappen over gemaakt gaan worden.”

Mediajournalist Marcus den Blanken denkt dat het aan je zelfrelativeringsvermogen ligt. “Als Angela op tv is geweest en er is iets gebeurd met Johan Derksen bijvoorbeeld… Ja, twee dagen later maken we daar ook grappen over. “

Carrière ingestort

Angela de Jong, de grote ster van de podcast, twijfelt. “Er is natuurlijk wel iets gebeurd. Ik bedoel: zijn hele carrière is ingestort. Dus ik weet het niet hoor, als ik dat interview zo las, of hij al toe is aan grappen daarover. Dat als iemand een glaasje water omstoot en dan onder de tafel kruipt van: ‘Niet schelden, niet schelden.’ Ik geloof niet of hij dat kan.”

Manuel: “Misschien zijn allerbeste vrienden in De Hoofdige Boer?”

‘Weet het niet’

Nee, dit soort Lubach-achtige grappen zullen voor Matthijs nog te vroeg komen, denkt Angela. “Ik weet het niet. Ik ga me er ook voor de rest niet druk over maken of hij dat wel of niet kan.”

Zelf vindt Angela dat Matthijs niet te veel in de slachtofferrol moet kruipen. “Ik kom echt genoeg mensen tegen die nog steeds gaan staan trillen bij het noemen van zijn naam, dus daar is echt wel wat gebeurd daar.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen