Iris van Lunenburg zorgt voor irritatie: ‘Pff, wat een klaagzang!’

Shownieuws-ster Iris van Lunenburg zorgt voor irritatie met haar commentaar op de seizoensopener van Expeditie Robinson. “Ze zit eigenlijk gewoon een beetje te zeuren op televisie.”

Iris van Lunenburg © RTL, SBS

Er is heel wat te doen om de seizoensopener van Expeditie Robinson die afgelopen zaterdag werd uitgezonden op RTL 4, omdat daarin direct twee kandidaten moesten worden weggestemd. Volgens Frits Wester wordt hem racisme verweten omdat hij, en drie andere witte kandidaten, ervoor kozen om twee niet-witte kandidaten weg te stemmen.

Pissige Iris

Eén van de kandidaten die werd weggestemd is Iris van Lunenburg. En zij is daar flink pissig over. Ze heeft bij Shownieuws echt ontzéttend zitten klagen. “Ik heb heel veel berichtjes ontvangen van kijkers, die allemaal zeiden: ‘Dit was gewoon helemaal niet leuk om naar te kijken en ook niet vrolijk.’”

Collega Natacha Harlequin ging er echt hélemaal in mee. Zij kotst op Expeditie Robinson. “Ik vond het ook niet leuk om naar te kijken, ik vond het ook pijnlijk, ook niet gezellig en ook niet rechtvaardig. Ik vond het helemaal niet leuk.”

Zeurkous

Die Iris is gewoon een ontzéttende zeurkous, vindt AD-mediajournalist Marcus den Blanken. “Die ging zitten zeuren samen met Natacha Harlequin over dat ze al weggestemd was. Ze zat daar een beetje te klagen over dat ze als eerste meteen weg was gestuurd.”

Marcus vindt dat gewoon een heel normaal onderdeel van het spel. “Er moest iemand weg, want het eiland was te klein voor zoveel mensen, wat overigens wel een raar argument was. Maar dat was een beetje zo’n klaagzang, dat ik dacht: je doet toch zelf aan zo’n programma mee!”

Divagedrag

Volgens AD-collega Dennis Jansen, een vaste kijker van Expeditie Robinson, maakt Iris zich schuldig aan divagedrag. “Die loopt op dat eiland alsof ze in Cannes loopt. Op de rode loper met allemaal kleren. Die Iris.”

Het is overigens heel lastig om Expeditie Robinson te blijven volgen, vindt Marcus. Hij wijst erop dat er afgelopen weekend twee (!) afleveringen zijn uitgezonden. “Ik vind echt: RTL moet stoppen met een heel weekend volplannen met één programma. Dat kan je toch een kijker niet aandoen om drie uur Robinson te gaan kijken in een prachtig weekend?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Iris van Lunenburg moppert over het spelverloop van Expeditie Robinson. Irritant?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen