Arjen Lubach trapt af met pittige grap over Matthijs van Nieuwkerk

Arjen Lubach heeft over meerdere BN’ers grappen gemaakt in de seizoensopener van zijn Avondshow. Ook Matthijs van Nieuwkerk kwam aan de beurt: “Ziedend geld binnenharken!”

Arjen Lubach en Matthijs van Nieuwkerk © NPO

De razendpopulaire Avondshow met Arjen Lubach is terug op de buis. De première wist gisteren volgens Tina Nijkamp zo’n 800 duizend kijkers te boeien, iets minder dan de miljoen die hij gewend is. Er zaten in de eerste aflevering meerdere grappen over BN’ers, waaronder over de geplaagde Matthijs van Nieuwkerk.

Ziedend geld harken

Het ging op een gegeven moment over Cristiano Ronaldo en zijn agressie op het veld. “Ronaldo krijgt 200 miljoen euro per jaar bij Al-Nassr, maar die is eigenlijk altijd boos”, aldus Arjen Lubach.

Dan komen er beelden voorbij van een boze Ronaldo. “Wow, ik heb nog nooit iemand zó ziedend zóveel geld zien binnenharken.”

Zijn studiogast Diederik Smit daarop: “Nee, jij hebt nooit naar De Wereld Draait Door gekeken, merk ik.”

De grap over Matthijs leidt tot oh-geroep in de studio. “Nou ja, eigenlijk niet, nee”, antwoordt Arjen.

Grapje over Pierre

Al-Nassr is een Saoedische voetbalclub. Diederik hekelt de leider van Saoedi-Arabië. “Ik vind hem dus geen goede leider. Ja, dan begeef ik me een beetje op glad ijs, maar ik heb ook wel eens gehoord dat hij betrokken is geweest bij duistere dealtjes en dat hij dus ook heel goed bevriend schijnt te zijn met de trainer van Ajax, Maurice Steijn.”

Arjen: “Heb je daar bewijs voor?”

Diederik, refererend aan Pierre van Hooijdonk-gate: “Nee, absoluut niet. Dit heb ik dan van een analyticus van de NOS, die zei: ‘Zeg dit nou maar gewoon.’ Dat moeten we misschien nog even checken inderdaad.”

Twan Huys

Het pittige Buitenhof-interview van Twan Huys met CDA-leider Henri Bontenbal werd ook nog even aangestipt. Dat was volgens Arjen wel héél heftig. “Twan Huys had een hele roast voorbereid. Wow, rustig aan, Twan! Jesus, één kritische vraag, oké, maar dit is gewoon pesten.”

Hij grapt: “Hierna heeft hij nog Bontenbals fiets in de gracht gegooid. ‘Gaat kopje onder, hè, net als het CDA.’”

Fragment

Arjen in zijn Avondshow:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Van de talkshows die momenteel op zender zijn: waar zou u Matthijs van Nieuwkerk het liefst zien?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen