Caroline van der Plas krijgt steeds meer kritiek op mediahouding

Caroline van der Plas maakte haar entree in Den Haag op een gezellige boerentractor, maar de laatste tijd is ze steeds kribbiger aan het worden. Ze moppert echt cóntinu over de media.

Caroline van der Plas © EenVandaag

De laatste tijd gaan de media-optredens van Caroline van der Plas niet echt lekker. Het ging in de zomer nog goed – toen liet ze gezellig haar nieuwe sushi-jasje zien aan Hart van Nederland – maar nu is het allemaal een beetje boos en verongelijkt. Het begon vorige week in Op1, waar ze zich zó defensief gedroeg dat ze op een gegeven moment sorry zei.

‘Impliceer ik niet!’

Maar Caroline heeft dat kribbige nog steeds niet van zich af geschud. Ze zat maandag in Goedemorgen Nederland en toen begon het óók weer. Presentatrice Maaike Timmerman wilde daar weten wie er naar een eventueel premiersdebat op televisie zou gaan: zijzelf of haar recentelijk gepresenteerde premierskandidaat Mona Keijzer.

Het zorgde voor ergernis bij de BBB-voorvrouw. “Daar zijn we het ook over eens. Als er een debat komt en het gaat over de Tweede Kamerverkiezingen, dan is het doorgaans de lijsttrekker die dat doet en dat zal bij ons niet anders zijn. Er is ook helemaal geen ruzie of gedoe over… Ik vind het altijd…”

Maaike verbaasd: “Dat impliceer ik ook totaal niet!”

Boos in EenVandaag

Caroline stond gisteren voor de camera van EenVandaag en daar was ze weer niet gediend van een vraag over Derk-Jan Eppink, het Tweede Kamerlid dat is overgestapt van JA21 naar BBB. “As iemand vijf keer van partij verandert, wordt hij daar een betere politicus van?”

Ze antwoordt kribbig: “In vijftig jaar. Heb je Dilan Yesilgöz gevraagd, dat ze in tien jaar vier partijen heeft gehad?”

De EenVandaag-verslaggever: “Die heeft daar ook vragen over gehad.”

Caroline: “Ja, maar maakt haar dat dan een slechter Kamerlid voor VVD?”

Raar frame

EenVandaag vindt het best opvallend dat Caroline overal Kamerleden weghaalt. “U zit met drie overstappers in één fractie, is dat geen garantie voor heibel?”

Caroline pissig: “Ik vind dat zo’n raar frame dat jullie steeds leggen: ruzie, ruzie, ruzie.”

Is dat alles? Nee, later op de avond zat ze gisteren ook nog in de talkshow van Humberto Tan en daar had ze er opeens bezwaar tegen dat hij Mona Keijzer de ‘premierskandidaat’ van BBB noemt. Terwijl Caroline dat gewoon zélf zo heeft aangekondigd.

Premierskandidaat

Humberto reageert verrast. “Ik zag uit mijn ooghoek bij de presentatietekst toen ik zei ‘premierskandidaat’ dat je deze deed (schudt hoofd, red.).”

Caroline: “Nee, wij hebben Mona gepresenteerd als de nummer twee van de kandidatenlijst en als wij ooit in een coalitie komen en er zal gevraagd worden aan ons om een premier te leveren, dan is zij de kandidaat, maar dat is een beetje lang voor een krantenkop. Dat snap ik.”

Ze bijt de media toe: “Dus dan maken de kranten ervan, en dat is niet hun schuld, helemaal niet, jongens, media, ik geef jullie niet de schuld… Maar ze wordt nu steeds gepresenteerd als de premierskandidaat, maar wij hebben haar echt wel gepresenteerd als de nummer twee van de lijst.”

Felle kritiek

Dat is natuurlijk evident niet waar en dat leidt tot felle kritiek op de socials. Volgens hen is dit het eerste bewijs van twijfel over Mona’s capaciteiten als eventuele BBB-premier:

Vermoeid

Johan Derksen stelt in Vandaag Inside dat het duidelijk begint te worden dat Caroline oververmoeid is. “Als iemand zoals Caroline op haar tandvlees loopt, word je mentaal kwetsbaarder. Dat was een stoer wijf toen ze kwam, maar die is helemaal aan het eind van haar latijn.”

Caroline bekent voor de camera van VI inderdaad moe te zijn: “Ja, dat klopt. Ik ben echt heel moe. Ik heb lange weken gehad met de kandidaten en het verkiezingsprogramma. Ik zou bijna zeggen: ‘Ik ben toe aan reces’, maar ik ben net terug.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Caroline van der Plas moet oppassen geen beroepschagrijn te worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen