Wilfred Genee ontkent aanval op Frans Timmermans: ‘Was grapje’

Wilfred Genee spreekt tegen dat zijn programma Vandaag Inside werkt aan een soort georchestreerde aanval op Frans Timmermans. “René maakte gewoon een klein geintje bij PSV.”

Frans Timmermans en Wilfred Genee © NOS, SBS

Het lijkt erop dat Vandaag Inside de komende drie maanden keihard tekeergaat tegen Frans Timmermans, de nieuwe lijsttrekker van GroenLinks-PvdA. Johan Derksen heeft hem al levensgevaarlijk genoemd en volgens René van der Gijp gaat ‘Fransie’ eraan. Dat dreigement leverde veel kritiek op, onder anderen van Maarten van Rossem.

Wilfred ontkent

Wilfred Genee stelt dat de uitspraken van René te veel zijn opgeblazen. “Dat is ook weer zoiets. René maakte gewoon een klein geintje vorige week bij PSV”, zegt hij op Radio 538.

Daar is dj Tim Klijn het niet mee eens: “Nou, dat was geen geintje. Dat kwam vanuit zijn tenen.”

Wilfred: “Jawel, nee. Echt niet, echt niet. Waar het om ging: René en ik hebben een radiostilte gehouden, maar Johan hebben we toch bijna wel elke dag ergens gezien, bijvoorbeeld in Shownieuws.”

Nootjes kraken

En tijdens die optredens heeft Johan behoorlijk de toon gezet, legt Wilfred uit. “Er is geen moment voorbijgegaan dat Johan niet in beeld was en daarin kwam toch duidelijk naar voren dat Johan over Frans Timmermans nog wel wat kritische nootjes gaat kraken, net als hij bij Kaag heeft gedaan.”

Hij vervolgt dat René’s uitspraak dat ‘Fransie eraan gaat’ daar meer op doelde. “Dat was meer de opmerking die René maakte, weet je wel, van: ‘Die zal wel aan de beurt zijn.’”

Gewoon geintje

Critici maken het volgens Wilfred allemaal veel te groot. “Mensen pakken het dan gelijk zó groot op, iedereen boos en ‘schande’ en dat soort dingen allemaal. Het was gewoon een geintje met een knipoog van René.”

Hij vervolgt: “Ik denk dat René helemaal niet zo’n moeite heeft met Timmermans, maar dat hij meer gaat toekijken hoe het zich allemaal gaat ontwikkelen in het programma.”

Er even inkomen

Vandaag Inside keert vanavond weer terug op de buis. “Ik moet er even inkomen, denk ik. Ik kreeg net een appje van iemand, van: ‘Ben je klaar voor de marathon?’ Toen dacht ik: het is wel een marathon, hè?”

“Het zijn er weer 200 volgens mij en dan hebben we twee weken vrij en dan hebben we er weer 40 en dan hebben we weer een week vrij. Maar ik heb er wel zin in. Ik denk dat het nu tijd wordt om even gas te gaan geven, toch?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Buiten dit onderwerp om: heeft u het idee dat Wilfred Genee en zijn VI-collega's wel heel vaak het excuus 'was een grapje' gebruiken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen