Maarten van Rossem: ‘VI-mannen zetten zichzelf héél erg te kijk’

Maarten van Rossem vindt dat de mannen van Vandaag Inside zich heel erg te kijken zetten met de aankondiging dat Frans Timmermans ‘eraan gaat’ in de talkshow. “Tjongejongejonge.”

Vandaag Inside en Maarten van Rossem © William Rutten, NPO

Johan Derksen stelt dat Frans Timmermans een ‘levensgevaarlijke man‘ is en René van der Gijp heeft aangekondigd dat ‘Fransie eraan gaat‘ in hun talkshow Vandaag Inside, die vanavond weer terugkeert op de buis. Schandelijk, vinden critici, maar oud-sportpresentator Harry Vermeegen juicht die ogenschijnlijk georchestreerde aanval juist toe.

Wat vindt Maarten?

Wat vindt Maarten van Rossem eigenlijk van de aankondiging van VI? “Ik vind ook… Die lui van hoe heet dat programma? VI. Je zet jezelf toch wel te kijk als je dit soort dingen vertelt dat je hem van tevoren kapot gaat maken. Jongejongejonge”, zegt hij in zijn gelijknamige podcast.

Maarten lijkt VI te zien al een soort vijand van de democratie. “Dragen deze lui de Nederlandse democratie een goed hart toe? Dat vraag je je wel een klein beetje af. Aan de andere kant is het natuurlijk zo: de kijkers van dat programma zijn toch niet zulke linkse stemmers, denk ik, dus dat zal er niet meer van komen.”

Rustig blijven

Hoe moet Frans reageren op zo’n VI? “Verstandig en rustig blijven, dat lijkt mij het beste. Bij die Europese verkiezingen heeft de SP vol ingezet op een soort vernietigingscampagne van Frans Timmermans met een spotje enzo en dat heeft volledig een contra-resultaat opgeleverd. Men vond het kwalijk en die verdachtmaking idioot en het spotje idioot.”

Maarten vindt wel dat Johan moet oppassen met het gebruiken van termen als ‘levensgevaarlijk’. “Laten ze het doen met argumenten. Misschien kan het iets minder van ‘links gezever’, ‘een vijand van de democratie’. Wat heb ik al niet gezien voor rare opmerkingen die nergens op slaan? Levensgevaarlijk, ja…”

Goede premier

Frans zou volgens Maarten juist een uitstekende premier zijn. “Daar zit ook wel wat in toch? Hij heeft jarenlang in Brussel een prominente rol gespeeld.”

Is hij niet te oud? “Hij is 62 bij mijn weten en dat is tegenwoordig hartstikke jong. Ik word 80, hè? Volgens vele twitteraars betekent dat inderdaad dat ik absoluut niet goed bij mijn hoofd ben en ernstige vormen van dementie vertoon. Dit is ook weer leeftijdsdiscriminatie van de ergst denkbare soort.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen