‘Rutger Castricum stelt echt totáál niets voor naast Jeroen Pauw’

Jeroen Pauw en Rutger Castricum: ze zitten de hele week zij aan zij aan de talkshowtafel van Hélène Hendriks. En dan wordt het contrast ineens wel héél pijnlijk duidelijk, sneren de sterren van 538.

Jeroen Pauw en Rutger Castricum © SBS 6

Het was gisterenavond een behoorlijk teleurstelling aan de talkshowtafel van Hélène Hendriks: Jeroen Pauw is tóch niet beschikbaar om Eva Jinek op te volgen op de late avond van RTL 4. “Ik zou niet meer een vijfdaagse talkshow week in week uit willen doen”, aldus de 62-jarige presentator in De Oranjezomer.

Niet naar RTL

Hélène schrikt ervan, omdat Jeroen er eerder nog op zinspeelde wél beschikbaar te zijn. “Dus, oh, RTL kunnen we dus nu afstrepen meteen?”

Jeroen: “Zeker. Ja. Om vijf dagen in de week daar te gaan zitten week in week uit? Dat zou ik niet doen.”

Hélène: “Wat dan? Om de dag?”

Jeroen: “Nou, nee. Ook niet.”

Hélène: “In het weekend?”

Jeroen: “Nou, ehhh, streep maar af! Streep maar door! Hahaha.”

‘Rutger het best’

Rutger Castricum, die de hele week naast Jeroen zit in De Oranjezomer, schijnt wél ambities te hebben om een talkshow te maken. Daarom is hij volgens mediakenner Victor Vlam ook zo mainstream geworden.

Het lijkt erop dat Rutger langzaam voorsorteert: hij is nu al voor de tweede week inval-Derksen in De Oranjezomer. De andere sidekicks van Hélène waren Özcan Akyol, Youri Mulder, Fidan Ekiz en Jack van Gelder.

Wie vond Jeroen het best? “Ik denk in jouw serie: Rutger. Ik vond het de leukste week met veel flair. Ik vond overigens Fidan ook heel erg fijn, maar dat is ook gewoon omdat het een vrouw is die af en toe eens wat wil zeggen.”

‘Stelt niks voor!’

Jeroen die geen talkshow wil en Rutger wel: doodzonde, vinden de sterren van Radio 538 het. Als je die twee heren naast elkaar ziet zitten, dan is het contrast volgens hen onmiskenbaar.

Sidekick Rick Romijn: “Jeroen Pauw is fenomenaal.”

538-ster Tim Klijn: “Maar hij heeft er gewoon geen zin in. Daar komt het eigenlijk op neer.”

Sidekick Niels van Baarlen: “En toch is het zonde dat hij eigenlijk te weinig zijn talent… Want inderdaad, hij zat gisteren naast Rutger Castricum. Superleuk, maar eigenlijk zie je dat zo’n Castricum dan eigenlijk niet zo heel veel voorstelt naast Jeroen Pauw.

Weloverwogen

Rick is het eens met die kritiek op Rutger. “Hij stelt helemaal niks voor. Niets!”

Tim: “Het is heel mooi hoe Jeroen Pauw op een heel rustige manier heel scherpe dingen kan zeggen altijd. Ik vind dat zo grappig. Weloverwogen en weldoordacht.”

Rick: “Eigenlijk alles wat wij niet hebben! Hahaha.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jeroen Pauw wil niet dagelijks. Zou u hem als RTL 4 een wekelijkse zondagshow aanbieden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen