Elise Schaap keihard afgekraakt in Volkskrant: ‘Zó kinderachtig’

Elise Schaap weet de tv-recensent van de Volkskrant niet te bekoren met haar door Carlo Boszhard geproduceerde programma over accenten. ‘Het is zó kinderachtig!’

Elise Schaap © RTL

RTL 4 jast er deze zomer twee keer per week een nieuw programma van Elise Schaap doorheen: Blablabla met Schaap, waarin ze in elke aflevering een ander Nederlands accent of dialect meester probeert te maken. Producent Carlo Boszhard heeft ervoor gekozen om BN’ers een grote rol te geven in de show. Zij geven Elise de opdrachten.

Gemakzuchtig

Het kan de Volkskrant niet bekoren. Alex Mazereeuw (28), de tv-recensent van de krant, vindt het kinderachtige televisie. “Het is teleurstellend gemakzuchtig”, schrijft hij.

Alex wijst op het feit dat BN’ers als Chantal Janzen en Eddy Zoëy worden ingezet om Elise aan te sturen, maar hij ergert zich vooral aan het verborgen-camera-element. Elise wordt dan stiekem gefilmd terwijl ze zich in de regio mengt tussen mensen die in het plaatselijke dialect spreken. De missie? Niet door de mand vallen.

Suf spelelement

Dit is gewoon onbenullige televisie, aldus Alex. “Dat suffe spelelement werkt uiteindelijk vooral averechts: een vermomde Elise Schaap die doet alsof ze een dialect beheerst, leidt toch vooral tot méér ridiculisering.”

Elise zelf is een flamboyante meid, vindt hij. “Maar ze komt in de knel door een kinderachtig format dat tot vervelens toe wordt gevuld met BN’ers en ‘ultieme uitdagingen’. Aan goede bedoelingen geen gebrek, maar Schaap gaat het dialect uiteindelijk niet redden met een pruik en een nepgebit.”

BN’er-vehikel

Trouw-recensent Willem Pekelder lijkt zich te kunnen vinden in die kritiek. “Blablabla met Schaap is vooral een vehikel voor BN’ers. En wel in die mate dat je je kunt afvragen of het de inhoud niet verstoort”, schrijft hij in de krant.

Het is niet bekend wat Carlo Boszhard en zijn vriend, die het programma produceren, van de kritiek vinden. Zij hebben vooralsnog alleen de positieve kritieken herplaatst op hun socials.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Het dialectenprogramma Elise Schaap zit vól met BN'ers. Minpunt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen