Özcan Akyol sloopt Dilan Yesilgöz in VI: ‘Zij heeft geen ruggengraat’

Özcan Akyol opent keihard de aanval op Dilan Yesilgöz. Hij noemt de voorvrouw van VVD aan tafel bij de tv-hit Vandaag Inside een vrouw zonder ruggengraat. “Die heeft een slecht verhaal.”

Dilan Yesilgöz en Özcan Akyol © SBS 6

Dilan Yesilgöz, de nieuwe leider van de VVD, sluit een samenwerking met Geert Wilders van de PVV niet uit. Hij is daar blij mee, maar zij wekt daar ook verbazing mee gezien de tweet die hij ooit plaatste over haar afkomst en haar dubbele nationaliteit. Dat hebben de twee destijds overigens al wel met elkaar uitgesproken.

Geraaskal

Desondanks vindt Özcan Akyol het zwak dat Dilan ondanks die persoonlijke aanval nog wil samenwerken met Geert. “Hoe kan het dan dat jij die Dilan Yesilgöz hebt geadopteerd? Want die heeft ook geen goed verhaal”, bijt hij Johan Derksen toe in de nieuwste aflevering van Vandaag Inside.

Volgens Johan heeft Dilan het goed gedaan als minister. Özcan werpt tegen: “Ja, dat is heel wat, maar als ik haar nu hoor praten… Het zijn allemaal open deuren, het is geraaskal soms. Het is een beetje flirten met die, flirten met die. Ze wil met iedereen samenwerken. De PVV mag er ook bij. Die hebben haar nota bene ook beledigd.”

Geen ruggengraat

De PVV heeft moeite met Dilans dubbele nationaliteit. “Ze mocht niet eens minister worden enzo. Dan denk ik van: ja, je hebt ook geen ruggengraat, Dilan Yesilgöz. Je hebt geen ruggengraat. Als iemand tegen jou zegt: ‘Jij mag niet minister worden in een kabinet’, dan kun je toch niet later zeggen: ‘Goed, dan ga ik met jou samenwerken.’”

Özcan vindt dat de PVV geen plek verdient in de regering. “Natuurlijk niet. Natuurlijk niet. Volgens mij heeft Job dat vorige week ook gezegd. Er zijn allerlei standpunten bij de PVV die duidelijk onwettig zijn en niet haalbaar in onze rechtsstaat. Als je het allemaal achter elkaar zet… (…) Het kan feitelijk niet.”

Miljoen mensen

Johan wijst op de vele stemmen die de PVV pakt. “Vind jij niet dat het nogal ver gaat om een miljoen mensen gewoon te cancelen?”

Özcan: “Weet je wat ik ver vind gaan? Dat er al ruim vijftien jaar één miljoen mensen op jou stemmen en dat jij moedwillig ervoor zorgt dat geen enkele partij met jou wil samenwerken, omdat je zegt dat je korans wil verbieden, mensen met een bepaalde achtergrond door hun knieën wil schieten…”

“Als jij dat moedwillig doet, wil je helemaal niet samenwerken en draai je die mensen ook een rad voor ogen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Özcan Akyol vindt Dilan Yesilgöz ruggengraatloos. Heeft een punt of lariekoek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen