‘Thijs Römer had imagotechnisch beter kunnen huilen in rechtbank’

Thijs Römer had er imagotechnisch beter voor kunnen kiezen om vorige week te huilen in de rechtbank van Assen, zegt zegt imagodeskundige Zabeth van Veen. “Dat was handiger geweest.”

Thijs Römer © PowNed

De rechtszaak tegen Thijs Römer, die verdacht wordt van zedenfeiten bij minderjarigen, kreeg vorige week enorm veel media-aandacht. RTL Boulevard trok ’s avonds de conclusie dat de gevallen acteur wel érg weinig empathie toonde tijdens de zitting. En imagodeskundige Zabeth van Veen vertelt nu in de Weekend dat dat heel erg onhandig is.

Huilbui

Zabeth zou hem als imagodeskundige hebben geadviseerd om een traantje weg te pinken tijdens de zitting, vertelt ze in het tijdschrift. “Het was voor hem handiger geweest als hij was gaan huilen. Anderzijds kan men dan zeggen: ‘Je huilt om je eigen ongeluk’ – maar nu was er hélemaal geen empathie en berouw te zien.”

Ze vervolgt: “Wat hij had moeten doen, is meteen zijn excuses aanbieden voor hun leed. Hij had moeten zeggen: ‘Sorry, ik heb het zo en zo gezien. Ik heb me dat destijds niet gerealiseerd en schaam me nu kapot. Ik ben te ver gegaan en het spijt me erg dat ik er mensen mee heb gekwetst. Wat kan ik doen om dit goed te maken?'”

Grens over

Thijs had veel meer berouw moeten tonen, legt Zabeth uit. “Betaal vervolgens de therapie voor die meisjes, kóm ergens mee. Maar Thijs doet geen poging om het goed te maken. Thijs zegt alleen: ‘Ik ben een grens overgegaan’. Dat is heel wat anders dan: klopt, ik heb spijt.”

Waar die ongepaste omgang van Thijs met zijn fans vandaan komt? Hij heeft zijn ex-vrouw Katja Schuurman min of meer de schuld gegeven. Die had hem geadviseerd om erg close te zijn met zijn fanbase.

Zwijgende Katja

Katja kan het best blijven zwijgen, aldus Zabeth. “Zij moet het niet openlijk voor Thijs gaan opnemen. Ze kan wel zeggen: ‘Het is de vader van mijn kind en hij is een goede vader voor haar.’ Mensen snappen wel dat ze hem als de vader van hun dochter niet als een baksteen laat vallen of zwart maakt, dat is ook vervelend voor Sammie.”

Ze vervolgt: “Maar houdt het daarbij qua uitspraken. Anders schaadt Katja ook haar imago. Kijk maar naar Linda de Mol, die in principe niemand iets heeft aangedaan, maar het wel heeft opgenomen voor de verkeerde mannen, in haar geval Jeroen Rietbergen en Marco Borsato.”

Alsnog excuses?

Kan Thijs zijn carrière ooit nog oppakken? “Ik heb er een hard hoofd in. Als je het vertikt om sorry te zeggen, kun je nergens op bouwen. Thijs probeert nog steeds zijn hachje te redden.”

Die excuses kúnnen nog komen, aldus Zabeth. “Het kan zijn dat hij eerst zijn straf zo laag mogelijk probeert te houden en als dat is gelukt, kan de volgende stap zijn dat hij alsnog zijn excuses aanbiedt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Thijs Römer zijn acteercarrière ooit nog op kan pakken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen