Shownieuws spreekt Frans Klein, nul kritische vragen: ‘Zó aardig!’

Frans Klein heeft zijn eerste interview als Talpa-bobo gegeven aan Shownieuws. Hoeveel kritische vragen hij heeft gekregen over het DWDD-schandaal? Nul. “Hij is zóóó leuk!! En sympathiek!!!!!”

Frans Klein © SBS 6

Volgens tv-kenner Victor Vlam hoef je maar naar Shownieuws te kijken om te weten wat John de Mol denkt: meningen die voor hem onwelgevallig zijn, zullen er volgens de opiniemaker nóóit te horen zijn. Niet zo gek dus dat Frans Klein juist aan Shownieuws zijn eerste interview als Talpa-directeur geeft. Voor zover je het al een interview kunt noemen…

Kritiekloos

Frans was gisteren samen met voorganger Marco Louwerens naar de studio van Vandaag Inside gekomen om ingewerkt te worden en het was dolle pret achter de schermen. Lachend en brullend gingen ze elke vraag uit de weg over het feit dat Frans onderwerp is van een onderzoek naar misstanden bij de NPO en dat hij daarvoor op non-actief is gezet.

De bekendmaking van Frans’ komst naar Talpa ging al gepaard met een jubelend nieuwsbericht van Hart van Nederland, waarin geen énkele zin gewijd werd aan de controverse rondom Frans, en nu is het de beurt aan Shownieuws om hun complete afhankelijkheid van John de Mol en de directie te bewijzen.

Hoog bezoek

Tooske Ragas spreekt aan de desk van Shownieuws over ‘hoog bezoek achter de schermen’. Collega-lakei Bart Ettekoven: “Zeker, want de nieuwe televisiedirecteur van Talpa, Frans Klein, was aanwezig en die heeft natuurlijk zijn eerste week bij Talpa erop zitten.”

Het hoofdonderwerp? Of Frans net als Marco de rol van VI-Sinterklaas gaat spelen. De tv-bobo daarop: “Nee, dat denk ik niet. Er is niemand zo grappig als Marco, tenminste niet in de directie. Ik ga hem niet evenaren en ik ga het ook niet proberen.”

‘Hoe bevalt het?’

De volgende kritische vraag van Shownieuws-verslaggever Thom Goderie? “Frans, je eerste week SBS/Talpa zit erop. Hoe is het bevallen?”

Frans: “Eigenlijk wel heel erg leuk. Het is echt een warm bad bij de Talpa-familie. Ik word begeleid door Marco, hier beter bekend als het directeurtje. Hij doet dat gewoon fantastisch. Ik zou bijna zeggen: een warm mediabedrijf. Echt, als je komt bij Talpa: radio en televisie, allemaal onder één dak. Dat voelt echt als makers die met hart en ziel werken aan deze zender.”

Aardige man

Tot zover het kritische vraaggesprek. Niets over het DWDD-schandaal. Privé-baas Evert Santegoeds, die jaren geleden eens werd geschorst bij Shownieuws toen hij iets over Talpa had gezegd, jubelt aansluitend aan de desk: “Een aardige man. Ik heb hem nog nooit horen praten volgens mij.”

Bart Ettekoven draait de slijmdouche nog wat verder open: “Hij komt heel sympathiek over.”

En Tooske: “Frans Klein, je bent hier ook van harte uitgenodigd. Dit is ook heel gezellig. Bij deze!”

Heel gezellig voor je salarisstrookje, maar écht niet voor de kijker. Zap!

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Shownieuws: onafhankelijke journalistiek of Talpa-propaganda?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen