Jack van Gelder is het zat: ‘Ik geef geen mening meer over politiek’

Jack van Gelder is het echt helemaal zat. Hij gaat stoppen met het geven van zijn mening over politieke onderwerpen. “Dat maakt mij alleen maar kwaad en opstandig.”

Jack van Gelder © SBS 6

Na lange tijd stamgast geweest te zijn aan de talkshowtafel van HLF8, heeft Jack van Gelder momenteel alleen Twitter over om zijn meningen te verkondigen. Maar daar stopt de presentator nu ook mee. Hij neemt zich voor – en dat is niet de eerste keer – om niets meer te zeggen over politieke kwesties.

Jack stopt ermee

Jack maakt zijn besluit bekend in een statement op Twitter. “Ik ga Twitter zeker niet verlaten maar ik zal me niet meer uiten over politiek. Dat maakt mij alleen maar kwaad en opstandig. Ze zoeken het maar uit met zijn allen in ‘Den Haag’. Ik ben klaar met al dat toneelspel van de dames en heren daar.”

Het statement, dat al meer dan 200 duizend keer is bekeken, lokt veel reacties uit. Zo zegt D66-prominent Kees Verhoeven sarcastisch: “Verstandig Jack, al zullen we je gedegen analyses wel missen.”

Julian Zieleman, fractievoorzitter van D66 Tilburg, reageert ook laconiek. “Twitter zal nooit meer hetzelfde zijn 😂.”

En Wilco Boom, politiek verslaggever van de NOS, zegt: “Het bleef nog lang onrustig in Den Haag.”

D66-burgemeesters

Waarom doen juist D66-prominenten zo lacherig over het statement van Jack? De presentator kreeg van de week namelijk behoorlijk wat kritiek over zich heen met de volgende tweet: “Overal nieuwe D66-burgemeesters. Zeer vreemd.”

NRC-journalist Tom-Jan Meeus zei daar bijvoorbeeld over: “Voetbalcommentator weet niet dat de lokale democratie de burgemeester kiest. Zeer grappig.”

Onzin, meent Jack: “Ik begrijp het systeem echt wel, maar verbaas me over een en ander. Mag dat?”

Tweet

De geruchtmakende tweet van Jack:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gaat u de meningen van Jack van Gelder missen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen