Luuk Ikink begrijpt niets van zoontje Wendy van Dijk: ‘Opmerkelijk’

Luuk Ikink begrijpt niet waar het zoontje van Wendy van Dijk nou precies mee bezig is. Hij wil níet de kruiwagen van zijn ouders gebruiken, maar is wél de hele tijd met zijn papa op televisie.

Sem van Dijk en Luuk Ikink © NPO, RTL

Het rijmt echt totáál niet met elkaar: Sem van Dijk roept de hele tijd dat het zo lastig is om door te breken als kind van bekende ouders, en dat hij dus absolúút geen gebruik wil maken van hun kruiwagen. Maar die jongen komt de hele tijd overal in beeld met zijn bekende papa Xander de Buisonjé aan zijn zijde. Begrijpt hij zelf eigenlijk wel wat hij zegt?

Zelfrijdende kruiwagen

Luuk Ikink, de presentator van RTL Boulevard, vindt het echt niet te volgen. “Toch is het dan opmerkelijk, vond jij ook, dat hij wel de hele tijd zegt dat hij dus geen gebruik maakt van de kruiwagen van zijn vader”, zegt hij in de BLVD Podcast.

Collega Rob Goossens cynisch: “Ja, wíl maken.”

Luuk: “Maar hij heeft een liedje opgenomen van zijn vader en hij zit de hele tijd met zijn vader in tv-programma’s. Dus dan is die kruiwagen, daar is hij echt letterlijk in gaan zitten.”

Rob: “Ja, klopt. Dat is een zelfrijdende kruiwagen. Die stopt niet meer.”

‘Zeg het dan niet!’

Luuk begrijpt best dat Sem de beroemdheid van zijn ouders gebruikt om zelf geld te verdienen. “Ja, kijk. Ik had het ook gedaan, denk ik.”

Rob: “Nou, ja, alleen dan ga je niet zeggen van: ‘Ik wil er geen gebruik van maken.'”

Luuk: “Nee.”

Rob: “En dan ga je ook niet zeggen: ‘Oh, het is zo moeilijk, het is zo moeilijk.’ Nee, het is helemaal niet moeilijk.”

Nepobaby

Sem is een nepobaby, wil niet als een nepobaby behandeld worden, maar is ondertussen het prototype nepobaby. Rob: “Een nepobaby is iemand die zijn faam te danken heeft eigenlijk aan de faam van zijn ouders. Dan komen de kinderen eraan en op een gegeven moment denkt het publiek van: waar kennen we jou eigenlijk van en wat kun je nou helemaal?”

Luuk: “Als je eenmaal die kruiwagen hebt en je maakt er gebruik van, dan sta je al met tien door voor natuurlijk, want je hebt alle ingangen, je weet precies bij wie je moet zijn, wie je aan moet spreken. Je kent soms mensen misschien zelfs al wel en dat scheelt natuurlijk al een hele hoop in het begin van je carrière. Dat kan niet anders.”

Drie streams

Luuk: “Maar heeft Sem niet ook een beetje gelijk dat het misschien toch ook wel een belemmering voor hem is? Omdat hij dus toch… Hij moet dus toch… Heel veel mensen hebben dan toch het idee van: ja, maar jij zit daar omdat jouw vader nou eenmaal zo mooi kan zingen en een leuk liedje heeft geschreven.”

Rob: “Ja, maar als je wat kunt, dan ga je gewoon laten zien dat je echt wat kan en dan stopt het vanzelf wel. Alleen ja, we zaten bij Op1 te kijken naar een jongen waarvan ik dacht van: ja oké, als hij die kruiwagen niet had gehad, dan had dat Hou Me Vast drie streams op Spotify gehad en die waren dan alle drie van zijn onbekende moeder.”

Luuk: “Ja, dat is waar.”

Fragment

Sem bij Op1:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Sem van Dijk ook bij Op1 mocht zitten als hij níet het zoontje van Wendy en Xander was?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen