Katja Schuurman vernederd op radio: ‘Hopelijk geen rubbertoeslag!’

Katja Schuurman is tijdens een grappenrubriek in de populaire ochtendshow van Radio 538 gereduceerd tot een eendimensionaal lustobject. “Hopelijk komt er geen rubbertoeslag!”

Katja Schuurman © William Rutten

Het is geen geheim dat Katja Schuurman zich graag van haar verleidelijke kant toont, maar om echt cóntinu neergezet te worden als een soort lustopwekkende sirene gaat haar ook een beetje ver. Toch merkt ze dat het lastig is om van dat imago af te komen, en wie weet zal het haar altijd blijven achtervolgen.

Rubbertoeslag

Rob Scheepers, huiscabaretier van De 538 Ochtend, associeert Katja in elk geval nog steeds voornamelijk met het minnespel. Als het op de radio gaat over de toeslag op plastic-wegwerpverpakkingen, maakt hij een pikante grap over Katja’s pluriforme liefdesleven.

De grap klinkt als volgt: “‘Het is niet te hopen dat ze ook toeslag gaan vragen voor het gebruik van rubber, want dan ben ik binnen drie maanden failliet!’ Aldus Katja Schuurman.”

De voltallige radiostudio: “Hahahaha.”

Vooroordelen

Het is geen geheim dat Katja lang niet altijd kan lachen om dit soort grappen. Ze worstelt naar eigen zeggen met dit soort opmerkingen. “Bekendheid brengt ook de nodige vooroordelen met zich mee”, zegt ze in Geloof, Hoop & Liefde.

Ze vervolgt: “Kwaadsprekerij en negativiteit zijn als messteken en breken de ander af. Het slaat op je wezen. Ondanks de vele positieve zaken in mijn leven, heeft het mijn zelfbeeld negatief beïnvloed.”

Marijke en Jaimie

Overigens heeft Rob ook over twee andere BN’er-vrouwen een grap gemaakt met betrekking tot de plastictoeslag, zoals: “Overigens, dat plastic honderd jaar nodig heeft om te vergaan is bewezen onjuist, aangezien Marijke Helwegen inmiddels al 140 is.”

En: “Een plasticwegwerpvakking. Of, zoals Lil Kleine het noemt: ‘M’n ex!’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de radio-dj's te ver gaan met het reduceren van Katja Schuurman tot een lustobject?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen