Linda de Mol weigert journalist de hand te schudden: ‘Dat doet pijn’

Linda de Mol heeft tijdens haar verschijning bij het Amsterdam Diner geweigerd om de hand van een journalist te schudden. Volgens de tv-koningin laat de pijn aan haar pols dat niet toe.

Linda de Mol © SBS

Maar liefst anderhalf jaar na de ontmaskering van haar geliefde Jeroen Rietbergen, maakte Linda de Mol afgelopen weekend haar opwachting bij het BN’er-feestje Amsterdam Diner. Ze verscheen daar als de plus-one van prinses Mabel en weigerde om vragen te beantwoorden van de pers. Maar dat is niet het enige dat ze weigerde…

Niet handenschudden

Story-journalist Matthijs Albers schrijft in de nieuwste editie van het roddelblad dat Linda tijdens het evenement niet aan handenschudden deed. “Vanwege omstandigheden moest ze Story in de meest letterlijke zin de hand weigeren.”

Hoe zit dat dan? “Ik kan je even geen hand geven, want ik heb last van mijn pols”, beweert de presentatrice. “Die is gekneusd. Ik heb twee kleine hondjes, die wel sterk zijn. Bij het uitlaten kreeg ik zo’n harde ruk aan de riem dat mijn pols nu dus is gekneusd.”

Ah, dat verklaart waarom die hondjes nu worden uitgelaten door Jeroen. Geluk bij een ongeluk: bij hem kunnen die hondjes rukken wat ze willen, want dat is toch al één grote kneus. Zeggen critici.

Paar weken

Hoe lang kan Linda de mensen niet begroeten met een handdruk? “Voor dat euvel staat een paar weken”, weet de Story-journalist.

Wanneer je hand gekneusd is, betekent het dat er sprake is van een beschadiging van de zachte weefsels in de hand, zoals spieren, pezen of bloedvaten, zonder dat er sprake is van een botbreuk. Het is inderdaad mogelijk dat je pols gekneusd raakt door een plotselinge ruk aan de riem tijdens het uitlaten van je hondjes.

Voorzorgsmaatregelen

Wanneer een hond plotseling met grote kracht aan de riem trekt, kan dit leiden tot een snelle en onverwachte beweging van de pols. Als de pols in een ongunstige positie wordt gehouden op het moment van de ruk, kan dit de kans op een kneuzing vergroten. Het is daarom belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen tijdens het uitlaten van honden.

Het gebruik van een anti-trektuig kan bijvoorbeeld helpen om honden voorzichtig te ontmoedigen om te trekken als ze aan de lijn lopen, maar het gebruik daarvan is niet onomstreden.

‘Het gaat goed’

Het is niet duidelijk of Linda zich medisch heeft laten onderzoeken. Bij pijn aan de pols is dat vaak wel raadzaam, om de ernst van het letsel te beoordelen en de juiste behandeling te krijgen.

Hoe gaat het buiten deze kneuzing om eigenlijk met Linda? Dat heeft de Story ook gevraagd en het levert een verrassend antwoord op: “Het gaat goed, dank je!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziet u Linda de Mol nog steeds als de tv-koningin van Nederland?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen