Maxime Meiland na kritiek op lang tv-seizoen: ‘Levert meer geld op’

Het begint een beetje de tv-variant van Groundhog Day te worden: het huidige seizoen van Chateau Meiland. Het lijkt echt nóóit meer op te houden. Waarom is dat? “Meer geld!”

Meilandjes © Tom Cornelissen

Vroeg of laat worden veel tv-hits slachtoffer van een klassieke fout: titels worden uitgerekt, langgerekt en opgerekt om het financieel maximaal uit te buiten. Zo zal zappend Nederland niet verbaasd opkijken als ze Eva Jinek op een gegeven moment om één uur ’s nachts nog steeds zien kwebbelen. Het is typisch kortetermijndenken.

Noodklok

We zien het nu ook gebeuren bij Chateau Meiland. Het huidige seizoen is enorm opgerekt: vanavond is de zeventiende aflevering en pas over twee weken is de afsluiter te zien. Oei, is SBS 6 hier niet héél erg aan het flirten met het overkill-spook? De kenners van RTL Boulevard luidden vorige week in elk geval al de noodklok, zeker nu de scores dalen.

Die dalende kijkcijfers hebben volgens deskundigen Joost Maiburg en Tina Nijkamp een een-op-een-relatie met het uitmelken. ‘Saai, lang en eentonig’, noemt Joost de huidige serie. En Tina stelt dat de serie veel te ver achterloopt, omdat er nu dingen worden uitgezonden die alláng voorbij zijn gekomen in de showrubrieken.

Meer geld

Maxime Meiland vertelt in de Weekend dat de soapserie nu eenmaal het hoofdinkomen van de familie is. “Dat is de serie, maar dat komt ook doordat we veel draaien voor het pension. Ik denk ook dat het meer afleveringen worden dan we hadden afgesproken, maar het is zonde om dat niet mee te nemen.”

De interviewer van dienst verduidelijkt: “Hoe meer afleveringen, hoe meer geld.”

Maxime: “Dat is zo. Maar we moeten wel inleveren qua privacy.”

Niet mijn wereld

Is er ook maar íemand in Nederland die denkt dat de Meilandjes na acht seizoenen van hun soap moeite hebben met het inleveren van hun privacy? Zijn mensen die hun leven zó etaleren op televisie niet gewoon narcistisch?

Maxime lijkt te vinden van niet. Zij wijst vooral naar andere tv-collega’s: “Ik ben blij dat wij tv maken zonder echt iets te maken hebben met dat wereldje. Het is niet mijn wereld. Er is veel afgunst en haantjesgedrag, terwijl ik denk: tv is leuk, maar daarnaast is er nog veel meer. Misschien hangen ze wel aan die roem, ik weet het niet.”

Kijkcijfertij

Dat er naast tv nog veel meer is, weet de Chateau Meiland-kijker inmiddels ook. Is het al te laat om het kijkcijfertij te keren? De tijd zal het leren…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Meilandjes pakken een bonus met extra afleveringen: slim of onverstandig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen