Yesim Candan hekelt Marcel van Roosmalen: ‘Vrouwonvriendelijk’

Yesim Candan is helemaal over de zeik over de column van Marcel van Roosmalen. De eendagsdemocraat vindt de columnist ‘vrouwonvriendelijk’. “Ik ben een alleenstaande moeder!”

Marcel van Roosmalen en Yesim Candan © SBS 6

De 48-jarige Yesim Candan is bekend van haar kaarsoptreden in Vandaag Inside, haar innige vriendschap met Ferry Doedens en haar columns bij RTL Nieuws. Het verbaasde menigeen dan ook ten zeerste toen ze vorige week opeens op de kandidatenlijst van D66 bleek te staan en nog behoorlijk hoog ook. Lang duurde haar politieke avontuur niet.

Veelvraat Candan

Yesim trok zich in no time terug nadat haar uitspraken over Sigrid Kaag werden opgerakeld én NRC berichtte dat ze ook gesprekken heeft gevoerd met Forum voor Democratie. Volgens Marcel van Roosmalen is ze gewoon een veelvraat met een niet te stillen aandachtshonger: “Ze lust alles. Geen hap is te groot, nee, de lepel is te klein.”

Marcel heeft die vrouw ook wel eens ontmoet en in die paar minuten dat ze elkaar spraken vroeg ze hem ook al om allerlei gunsten. “Ze wil ook graag een rol in GTST, een eigen talkshow, aan de desk bij Boulevard, is ook schrijver, kan zingen en voelt zich gepasseerd dat ze nog nooit in een pak bij The Masked Singer heeft gezeten.”

‘Vrouwonvriendelijk!’

Over die uitspraken is Yesim nu helemaal over de zeik. Ze stelt ook dat ze hem helemaal niet heeft gevraagd om het telefoonnummer van de hoofdredacteur van NRC. “Marcel, je moet wel waarheden schrijven in je column. Het ging over Druktemakers en niet over NRC.”

Ze vervolgt op X: En van ‘rubriek tot rubriek’: ik ben een alleenstaande moeder die haar hand bij niemand ophoudt. Dit heet ondernemerschap. Hulde aan je vrouwonvriendelijke column 👏🏻.”

Seksismekaart

Oftewel: bij gebrek aan tegenargumentatie trekt Yesim wel héél snel de seksismekaart. Ze heeft vanochtend overigens in een column op de RTL Nieuws-site gereageerd op de ophef over haar korte politieke avontuur. Hierin kiest ze nadrukkelijk voor de slachtofferrol. “De hetze die ik over me heen kreeg binnen 24 uur was ongekend.”

“Bij nader inzien had ik bij de toelatingsgesprekken moeten melden dat ik me in mijn columns weleens kritisch had uitgelaten over Sigrid Kaag. En ik had moeten melden met wie ik had gesproken en waarom. Ik heb hier niet goed over nagedacht en dat is helemaal mijn eigen fout. Maar het is wel een fout geweest zonder slechte bedoelingen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de kritiek van Marcel van Roosmalen op Yesim Candan inhoudelijk of vrouwonvriendelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen