Marcel van Roosmalen ontmoet Yesim Candan: ‘Aandachtshonger!’

Marcel van Roosmalen is totaal niet onder de indruk van Yesim Candan, de Ferry Doedens-bestie die ongeveer een paar minuten op de kandidatenlijst van D66 stond. “Aandachtshonger!”

Yesim Candan en Marcel van Roosmalen © SBS 6

Yesim Candan is bij de meeste mensen bekend van haar Vandaag Inside-optreden na de kaarsrel en als beste vriendin van Ferry Doedens. Daarnaast schijnt ze ook nog wat columns te schrijven voor RTL Nieuws en van de week stond ze heel even op de kandidatenlijst van D66, totdat bleek dat ze ook met Forum voor Democratie heeft geflirt.

Klitteband

Die vrouw is heel apart, vindt Marcel van Roosmalen. De columnist heeft haar een keertje ontmoet en heeft geen hoge pet van d’r op. En van haar terugtrekking kijkt hij niet op, schrijft hij in NRC: “Laten we haar vooral niets kwalijk nemen. De vrouw is nu eenmaal van klitteband en kijkt iedere dag of er nog iets aan haar kont is blijven hangen.”

Volgens Marcel is die Yesim echt niet helemaal lekker. “De aandachtshonger is niet te stillen, ze lust alles. Geen hap is te groot, nee, de lepel is te klein. RTL Nieuws mag zich in de handen knijpen met zo’n allesweter als columnist van de site.”

Ontmoeting

Marcel heeft haar wel eens ontmoet, namelijk de dag na haar eenmalige optreden in VI. Ze zat toen in een programma op de radio. “Ze was gevraagd, maar het kan ook zijn dat ze zichzelf had aangeboden.”

Ze vroeg achter de schermen van alles aan Marcel ‘in de drie minuten dat we elkaar spraken’, bijvoorbeeld of hij haar het nummer van de hoofdredactie van NRC kon geven en of hij wilde komen spreken op een of andere door haar te organiseren demonstratie. “Ze was in een stemming van veel, meer en alles.”

Geen touw

Er is geen touw vast te knopen aan dat mens, aldus Marcel. “Ze wil ook graag een rol in GTST, een eigen talkshow, aan de desk bij Boulevard, is ook schrijver, kan zingen en voelt zich gepasseerd dat ze nog nooit in een pak bij The Masked Singer heeft gezeten.”

Hij besluit: “Dat is het fijne van een gebrek aan zelfkennis: je wilt en kunt alles.”

NRC

De NRC-column van Marcel:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is er een groot politiek talent verloren gegaan aan Yesim Candan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen