Luuk Ikink hekelt ‘trending’ Eva Jinek: ‘Door wat kritiek op boeren’

Luuk Ikink vindt het vermoeiend dat Eva Jinek dagenlang trending is geweest op Twitter vanwege haar kritische uitspraken over boeren. “Er wordt echt ellenlang door gejammerd.”

Eva Jinek en Luuk Ikink © RTL

Eva Jinek heeft woensdagavond in haar talkshow duidelijk gemaakt waar ze precies staat in het boerendebat. En niet zo’n beetje ook. Ze blijkt namelijk echt doodmoe te worden van de boeren in ons land. “Als het niet meer werkt, misschien moet je dan een andere baan zoeken! Dat is wat ik probeer te zeggen”, brieste ze.

Andere baan zoeken

Het zorgt ervoor dat Eva al dagenlang onophoudelijk onder vuur ligt. “Dit lijkt mij geen journalistiek meer, maar wél propaganda. Ik verlang terug naar empathische en onafhankelijke interviewers”, twittert winkelcentrumonderzoeker Hans van Tellingen.

Bioloog Richard Steenvoorden: “Misschien moet Eva maar een baan gaan zoeken waarbij ze echt wat kan bijdragen aan de samenleving. In plaats van elitair vingerwijzen.”

En journalist Joost Niemoller: “Ik ken nog iemand die een andere baan moet zoeken.”

‘Janknek’

Eva wordt door veel mensen ‘janknek’ genoemd. Zo zegt Dylan: “Kijk, dit is de walgelijke arrogantie van de inclusieve D66-gutmensch! Ik ben het zat, dus jullie moeten opzouten!! En wie ben jij dan wel, janknek??”

Leefbaar Lelystad-raadslid Wim Botter: “Eva Jinek is zeker aan vakantie toe, de vermoeidheid slaat toe ze begint wartaal uit te slaan…”

Radiomaker Willem Bakker: “Werkelijk niemand zit op deze grachtengordel-buikspreekpop van het regime te wachten.”

Erica mengt zich

Erica Meiland, die een bloedhekel heeft aan Eva, retweet vanochtend een column van haar biograaf Jan Dijkgraaf. Hij stelt dat Eva een gebrek aan empathisch vermogen heeft. “Je was het ‘gezeur’ van die boeren zat. Ze moesten maar een ander baantje gaan zoeken.”

Hij besluit: “En toen Caroline van der Plas het waagde je te onderbreken op het moment dat je boeren vergeleek met automonteurs die hun baan kunnen kwijtraken, was je op je spreekwoordelijke pik getrapt. ‘Mag ik het afmaken?’, bitste je. Tja. De ware aard verloochent zich niet.”

Luuk ergert zich

Luuk Ikink ergert zich aan al dat Jinek-gebash. Hij schrijft op Instagram: “Twitter is tegenwoordig echt een bubbel op zich geworden. Vroeger kon je daar lezen welke onderwerpen mensen interessant vonden.”

Hij vervolgt: “Tegenwoordig is het full-focus op een tiental onderwerpen en wordt er ellenlang door gejammerd over micro-onderwerpen waar mensen buiten Twitter allang overheen zijn of überhaupt niet meer mee bezig zijn geweest.”

Als voorbeeld noemt hij zijn RTL 4-collega. “Eva Jinek is al twee dagen nr. 1 trending, omdat ze iets kritisch over boeren zegt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de kritiek op Eva Jinek terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen