Frank Dane verdedigt André Hazes jr. in leerplichtzaak: ‘Wel eerlijk’

Frank Dane springt in de bres voor André Hazes jr., die samen met Monique Westenberg voor de rechter moet verschijnen vanwege het schenden van de leerplichtwet. “Hij is wel eerlijk.”

André Hazes jr. en Frank Dane © RTL

André Hazes jr. riskeert een strafblad omdat hij zijn zoontje vorig jaar zonder toestemming twee weken eerder van school heeft gehaald om lekker door Amerika te gaan reizen. Kleine Dré was toen namelijk al vijf jaar en dus leerplichtig. “Dan heeft er dus iemand zitten klikken ook”, briest zijn goede vriend Frank Dane op Radio 538.

Strafblad voor André?

Sidekick Jelte van der Goot vindt het ontzettend vervelend voor André, die een vriend van de radioshow is. “Ja, dan is er dus iemand die dit naar buiten brengt. Wist jij dat als jij je niet aan die regels houdt – en het gaat echt al om een paar dagen – dat je er een strafblad voor kunt krijgen?”

Frank: “Dat je je kind thuishoudt of op vakantie gaat?”

Jelte: “Ja, ik dacht dat het een boete was van iets van 100 euro per dag en als je het vaker doet, dat het ook wel strafbaar is. Maar je kunt ook een strafblad krijgen en dan kun je bijvoorbeeld ook Amerika niet meer in.”

‘Hij is wel eerlijk’

Frank vindt dat André tenminste wel eerlijk is geweest. De zanger had zijn zoontje ook ziek kunnen melden en die vakantie kunnen verzwijgen, zegt de radio-dj. “Is het niet beter om eerlijk te zijn van: ik ga op vakantie, dan dat je doet alsof je kind ziek is?”

Jelte: “Ja, dat sowieso.”

Frank: “Ja, maar dan kun je dus wel gestraft worden.”

Jelte: “Ja, maar ik denk dat dat liegen… Daar krijg je uiteindelijk een zwaardere straf voor denk ik.”

Frank: “Ja, maar dan kom je ermee weg. Probeer maar eens te bewijzen dat je kindje niet verkouden is.”

Jelte: “Dan moet je goed liegen en geen foto’s plaatsen.”

Visumproblemen

Voor André zou een strafblad een ramp zijn, omdat hij een fervent Amerika-ganger is. “Dat kan best heel vervelend worden omdat je dan een strafblad krijgt en André natuurlijk onder andere voor zijn docu, maar ook heel vaak voor zijn plezier, heel veel in Amerika is. Dat kan dan best gevolgen hebben voor je visum”, zegt Bart Ettekoven in Shownieuws.

En Rob Goossens in RTL Boulevard: “André is natuurlijk best wel heen en weer aan het pendelen naar Amerika, waar hij ook met een docu bezig is, en Amerikanen houden niet zo van aantekeningen, dus op het moment dat je een visumaanvraag doet, zul je dat toch gewoon netjes moeten aangeven.”

Geen reactie

Collega Bridget Maasland daarop: “Het kan dus eigenlijk heel verstrekkende gevolgen hebben uiteindelijk?”

Rob beaamt dat. “Hij kan nu niet meer besluiten dat hij morgen naar New York wil, want vanaf nu gaat – als het inderdaad tot een veroordeling komt – elke keer als hij een aanvraag doet, iemand ernaar kijken of hij wel het land in mag.”

André en Monique willen niet reageren. Haar manager zegt: “Zoals jullie weten reageren we nooit op privéaangelegenheden, maar ik weet dat deze situatie anders is dan door de juicekanalen wordt geschetst.”

Meer slecht nieuws

Kijkcijferprofessor Tina Nijkamp heeft ondertussen nóg meer slecht nieuws voor André:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet de rechter dit door de vingers zien omdat André Hazes jr. wel eerlijk was?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen