Strafblad voor André Hazes jr.? ‘Voor de rechter na schoolverzuim’

Ligt er een aantekening op het strafblad in het verschiet voor André Hazes jr. en Monique Westenberg? Volgens hazoloog Yvonne Coldeweijer worden ze binnenkort in de rechtbank verwacht.

André Hazes jr. © Instagram

André Hazes jr. en Monique Westenberg zorgden in april vorig jaar voor controverse door hun toen reeds 5-jarige zoontje twee weken eerder van school te halen om lekker door Amerika te gaan reizen. Huh, sinds wanneer is dit toegestaan? Nou, niet. Tenzij je onder een van de uitzonderingen valt en er toestemming is van de schooldirecteur.

André voor de rechter

Het mag alleen als de ouders van een leerplichtig kind vanwege hun werk tijdens geen énkele reguliere schoolvakantie twee weken achter elkaar op vakantie kunnen. Daar was hier geen sprake van: André zat immers in een soort afkicksabbatical en Monique… Tja, wat doet Monique eigenlijk?

Hazoloog Yvonne Coldeweijer schreef destijds al dat ‘er nogal wat gezeik is ontstaan op de basisschool van mini Dré’, omdat andere ouders dit niet eerlijk vonden. Nu meldt ze op haar beruchte juicekanaal: “André junior moet binnenkort voor de rechter verschijnen.”

Boven de wet staan

André en Monique hebben namelijk helemaal geen toestemming gekregen van de school, stelt Yvonne. “André en Monique hadden hier gewoon schijt aan en zijn toen, ondanks deze afwijzing, toch op vakantie gegaan.”

Ze vervolgt: “De school heeft dit doorgegeven an de leerplichtambtenaar en dit is dus geëscaleerd. Nu mag hij aan de rechter gaan uitleggen waarom ze deze keuze hebben gemaakt en waarom zij denken dat ze boven de wet staan.”

Liegt Monique?

Vreemd is het wel. Monique reageerde destijds als volgt op de kritiek: “Ook wij kunnen dat niet ‘zomaar’ doen. Als eigen ondernemer(s) mag je een aanvraag doen om buiten de vakanties weg te gaan. Dit mag tot een max aantal dagen. Daarna was het april/mei vakantie.”

Yvonne: “Weet je deze nog? 😂 Monique de ondernemer is een jokkebrok en had helemaal geen toestemming.”

Strafblad

Kunnen André en Monique na het betalen van een boete lachend verder? Nee, het overtreden van de leerplichtwet is een serieus vergrijp en er staat zelfs tot één maand gevangenisstraf op.

Daar zal hier geen sprake van zijn, maar een aantekening op het strafblad is wél mogelijk. Vorig jaar kwam er een zaak voor de rechter over een eveneens 5-jarig jongetje dat vanwege een reis niet op school verscheen, in dat geval twee dagen. “Krijg ik nu een strafblad?”, vroeg zijn vader volgens Rechtspraak.nl. De rechter: “Ja, u krijgt een aantekening.”

Oei, dat wordt de volgende keer een spannende visumaanvraag voor André.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

André Hazes jr. die zijn zoon een weekje eerder van school haalt. Moet kunnen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen