Ruud de Wild duldt kritiek van níemand: ‘Jan Slagter is een fossiel!’

Ruud de Wild pakt al zijn critici één voor één aan. Werkelijk íedereen met een kritische mening over hem en zijn geliefde Olcay Gulsen komt aan de beurt, ditmaal Jan Slagter. “Wat een fossiel!”

Jan Slagter en Ruud de Wild © RTL, NPO

Je zou denken dat Ruud de Wild als mediaveteraan inmiddels wel kan omgaan met wat kritiek links en rechts, maar niets is minder waar. Hij haalt uit naar alles en iedereen waar ook maar een licht kritische noot uit komt. Zelfs Jan Slagter, die een genuanceerde mening heeft gegeven over de lage kijkcijfers van Ruud & Olcay, is nu aan de beurt.

Kritiek van Jan

Jan vindt het lachwekkend dat NPO 1-baas Remco van Westerloo de lage kijkcijfers van Ruud & Olcay heeft verdedigd door te roepen dat het online allemaal wél zou scoren. Met de kennis van nu – volgens Ruud heeft Remco zijn soap er zelf doorheen gejast – is dat begrijpelijk, maar erg geloofwaardig is het natuurlijk niet.

De baas van Omroep MAX sneerde aan een talkshowtafel: “Doe het dan lekker online! Hij moet natuurlijk wat zeggen. Dat snap ik ook wel, maar 348 duizend kijkers op NPO 1, dé grote zender waar minimaal toch 700, 800 duizend of het liefst een miljoen mensen naar kijken, dat kan gewoon niet.”

‘Je bent een fossiel!’

We weten inmiddels van Ruud dat hij geen énkele kritiek tolereert en daarom krijgt ook Jan er nu van langs. De gepikeerde radio-dj briest in zijn podcast 30 Minuten Rauw: “We zijn wel een behoorlijke hit op NPO Start. Ja, dat is wel de nieuwe wereld. Daar ben ik ook trots op.”

Hij vervolgt: “En dan kan zo’n fossiel als Jan Slagter er van alles van vinden. Ja, ook logisch dat hij er van alles van vindt. NPO is zijn net, vindt hij. En hij is de baas van NPO, denkt hij. Dus ja, dat is logisch. En die strijd zal er altijd blijven.”

‘Superk*t!’

Je begint je inmiddels af te vragen of Ruud niet even langs de huispsycholoog van zijn omroep PowNed kan lopen, want het zit hem allemaal wel héél hoog. Waar hij het meest mee zit? “Dat ik het superk*t vind dat zo’n Remco van Westerloo, de baas van NPO 1, zijn nek uitsteekt, ons wil laten zien, en dat wij het gewoon hebben verpest.”

En welke kritiek hij het lastigst vond? “Angela de Jong heeft mij geraakt. Ze heeft me juist geraakt door wat ze écht schreef. Angela de Jong zei: ‘Ik herken Olcay en Ruud niet zoals ik ze ken.’ En toen dacht ik: f*ck, f*ck, ik was kwaad op ons. Toen dacht ik: o, wat hebben we hier iets laten liggen. Wij hebben daar een fout gemaakt.”

Gehavend mens

Ruud is gesloopt. Geslóópt. “Ik vind mezelf een gehavend mens.”

Zijn liefje Olcay: “Maar ben je hier nog gehavender van geworden?”

Ruud: “Ja, ik denk het wel.”

Olcay: “Dat vind ik zielig, dat raakt mij dan. Dat vind ik zielig voor jou.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Ruud de Wild nog wel kan uitdelen nu blijkt dat hij niet kan incasseren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen