Lee Towers geeft imago Duncan Laurence genadeklap: ‘Pijnlijk’

Lee Towers geeft het imago van Duncan Laurence de genadeklap. De geliefde zanger sluit zich aan bij de critici die he-le-maal klaar zijn met dit Songfestival-figuur. “Het is beneden alle peil.”

Lee Towers en Duncan Laurence © RTL

Duncan Laurence heeft ervoor gezorgd dat ons land na 44 jaar weer eens het Eurovisie Songfestival heeft gewonnen, maar hij geniet allerminst van een heldenstatus. Men is goed klaar met hem, zeker nadat hij als ‘mentor’ de inzending van dit jaar, Mia & Dion, in het diepe heeft gegooid, en na de onthullingen van tekstschrijver Wouter Hardy.

Slang Duncan

Deze Wouter, die mee heeft geschreven aan het winnende lied Arcade, stelt dat Duncan in het dagelijkse leven een echte slang is. Hij vertelt in het AD hoe ze afspraken hadden gemaakt over de royaltypercentages van Arcade, maar dat Ilse DeLange, die het liedje uitbracht, het daar totáál niet mee eens was.

En wat er dan gebeurt? “Na het optreden kwamen we elkaar tegen en pakte Ilse me flink aan. Verbaal, maar ze greep ook mijn arm en kneep daar heel hard in”, aldus Wouter. “Eenmaal buiten herinnerde ik Duncan aan onze onderlinge afspraak. Daar wist hij opeens niets meer van. Ik was helemaal in shock.”

Oftewel: een slang.

Genadeklap

De publieke opinie over Duncan is enorm gekanteld. Hij wordt met name door de mannen van Vandaag Inside keihard aangepakt, maar zij zijn lang niet de enigen. Ook Angela de Jong en RTL Boulevard ergeren zich volop aan hem.

En wie geeft Duncan nu de genadeklap? Lee Towers. Hij was er totáál niet over te spreken dat Duncan gisterenavond tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival zijn beroemde hit You’ll Never Walk Alone zong. In RTL Boulevard: “Ik heb niks met die man, laat ik het zo zeggen. Ja, ja. Klaar.”

Beneden alle peil

Lee vindt Duncan een foute jongen. “Hij heeft het Songfestival vorige keer gewonnen, maar de manier waarop men de afgelopen twee jaar met elkaar is omgegaan, dan denk ik: ja… Ook met die producer die erbij betrokken was. Beneden alle peil. Ik heb daar niks mee. Dat zijn mijn type mensen niet. Laat ik het zo zeggen.”

Oei, pijnlijk, vinden reageerders op internet. “Ik denk dat Leen niet de enige is. Die gozer zit volgens mij aan de witte poeder. Kijk maar naar zijn hele uitstraling en zijn ogen”, twittert ene MaxxiePeet.

‘All about me’

Duncan zong het liedje omdat zijn vader en opa het altijd voor hem zongen. Story-baas Guido den Aantrekker: “It’s all ‘bout me. All.

De bekende tv-twitteraar Victor Hopman vindt het pijnlijk dat Duncan juist You’ll Never Walk Alone zong. “Ironisch wanneer je een muzikaal duo moest begeleiden maar je jezelf totaal niet liet zien 😂.”

Fragment

Het optreden van Duncan:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eens met Lee Towers: is Duncan Laurence beneden alle peil?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen