Zelfs na aankondiging afscheid: ‘zielige’ Lee Towers gebasht in VI

Zelfs nu het einde van Lee Towers’ artiestenbestaan in zicht komt wordt hij nog gebasht in Vandaag Inside. “Het probleem is dat hij niet alleen lichamelijk gehandicapt is!”, roept Johan Derksen.

Lee Towers en Johan Derksen © NPO, SBS

Lee Towers heeft een respectabele carrière achter de rug, maar bij Vandaag Inside hebben ze daar niet bepaald ontzag voor. De 78-jarige zanger wordt continu op een behoorlijk beledigende manier gebasht door met name Johan Derksen, maar ook door René van der Gijp. Zij vinden dat de artiest zijn optredens moet staken en thuis moet blijven zitten.

Blij met zichzelf

Het einde van Lee’s artiestenbestaan komt in zicht nu hij heeft bekendgemaakt te stoppen met zijn jaarlijkse optreden bij de Rotterdamse marathon: het wordt allemaal te zwaar. Maar ondanks dit aangekondigde afscheid – hij zat maandagavond in Op1 om daarover te vertellen – wordt hij opníeuw keihard te grazen genomen in VI.

René van der Gijp brengt hem gisterenavond ter sprake in de uitzending op SBS 6. “Ik heb even naar Lee Towers zitten kijken, hahahaha! Die man is zo blij met zichzelf ook, hè? Hij zat bij Op1. Aboutaleb zei dat altijd als ze elkaar zien ze elkaar omhelzen”, lacht hij.

Johan basht

Tafelgast Albert Verlinde doet niet mee aan het Lee-bashen. “Je mag toch ook een beetje genieten als je dat allemaal gedaan hebt?”

Johan probeert zich te beheersen. “Hij is te aardig om eigenlijk harde dingen over te zeggen. Dat heb ik verleden keer wel gedaan, maar ik las een interview met hem en heb hem bij die John de Bever-show meegemaakt dat hij met krukken opkwam, want hij heeft z’n heup gebroken.”

‘Stem werkt niet’

Het grote bezwaar van Johan is dat hij vindt dat Lee niet meer kan zingen. “Het probleem is alleen dat hij niet alleen lichamelijk gehandicapt is, maar ook z’n stem doet het niet meer en dat is ontzettend lastig.”

Wilfred Genee: “Jongens, die man is een kwetsbare man. Daar kunnen we niet meer zo heel veel over zeggen.”

Johan: “Nee, nee, nee, nee, nou kun je niet medelijden hebben. Een kwetsbare man moet duidelijk gemaakt worden dat hij niet meer moet gaan zingen als het niet meer kan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Lee Towers (78) wordt continu gebasht in Vandaag Inside. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen