Lee Towers ongetwijfeld nóg bozer op VI: ‘Heeft langste tijd gehad!’

Het stoom komt ongetwijfeld uit de oren bij Lee Towers. Zijn sneer aan het adres van Johan Derksen en René van der Gijp wordt stevig beantwoord. “Die man heeft zijn langste tijd gehad!”

Lee Towers en Johan Derksen © NPO, SBS

Het zit Lee Towers niet lekker dat hij zo vaak op de hak wordt genomen in Vandaag Inside. Ze hinten er daar regelmatig op dat zijn uiterste houdbaarheidsdatum nu echt wel bereikt is en dat vindt hij helemaal niet leuk. Met name Johan Derksen is respectloos, vindt de You’ll Never Walk Alone-zanger. En hun seniorenbattle gaat nu verder.

René is mild

René van der Gijp probeert aanvankelijk om de gemoederen te sussen in de Vandaag Inside van gisterenavond. “Lee is boos. Nee, maar hij moet niet boos zijn op ons. Dan heeft hij echt niet gekeken, want weet je… Hij zegt dat Johan vindt dat hij moet stoppen, maar niemand wil dat hij stopt.”

De voetbalkenner vervolgt: “Hij moet gewoon lekker doorgaan zolang hij wil die man, alleen ik moet wel af en toe om hem lachen. Ik heb die documentaire echt drie keer gekeken, The Voice of Rotterdam. Dat was echt fascinerend.”

Collega Hélène Hendriks: “Het zijn zulke onschuldige opmerkingen. Daar moet hij helemaal niet mee zitten.”

Medelijden met Lee

Johan reageert een stuk pittiger. “Wat er natuurlijk gebeurd is: hij was voor Nederlandse begrippen een geweldige crooner. Ik heb altijd medelijden met zangers en zangeressen op leeftijd die hun niveau niet meer kunnen halen. Ik heb het laatste album van Aretha Franklin nog gekocht en dan weet je niet wat je hoort, zo slecht.”

Dat was niet om aan te horen, aldus Johan. “En Lee Towers heeft gewoon – dat moet hij zichzelf ook realiseren – zijn langste tijd gehad. Als hij nu vaak optreedt, dan wordt het een beetje zielig, maar dat is heel persoonlijk. Kijk, Tom Jones is ook in de tachtig en die heeft zijn stem nog helemaal.”

Gemankeerd

Hélène vindt die felheid niet nodig. “Dat maakt toch helemaal niet uit? Het is cult!”

René: “Wij maken er alleen maar grapjes over. Dat moet hij ook niet erg vinden.”

Johan is echter serieus: “Er is een verschil. Jullie – en dat vind ik zelf ook – vinden hem sympathiek, maar het is intussen een heel gemankeerde zanger.”

Hélène: “Maar dat maakt toch niet uit?”

‘Heel erg pijnlijk’

Johan: “Dat weet ik niet of dat niet uitmaakt. Ik vind het niet erg voor mezelf – van mij mag hij You’ll Never Walk Alone tot zijn dood blèren – maar voor hém vind ik het pijnlijk. Die man wil nog wel, maar heeft de power niet meer. Dan krijg je dit. Dan gaan mensen zitten ginnegappen. We hebben het met Frank Boeijen ook gehad. Als je het niveau niet meer haalt, dan moet je kappen.”

Verdient Lee dit soort gemene woorden wel? Het is toch een aardige vent? “Maar moet ik dan zeggen dat het nog steeds een goede zanger is als ik dat niet vind?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Lee Towers wel iets meer respect verdient van Johan Derksen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen