Jan Slagter: ‘Gijs Groenteman na dood vermalen tot slaappillen!’

Jan Slagter haalt uit naar de man die hem een seizoen lang genadeloos op de hak heeft genomen: Gijs Groenteman. “Als hij honderd is en dood, dan maken ze er slaappillen van!”

Jan Slagter, Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman © NPO, SBS

Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen hebben Jan Slagter een heel seizoen lang belachelijk gemaakt in hun tv-programma Media Inside. Maar nu slaat de grote baas van Omroep MAX keihard terug. Hij sluit zich in de talkshow Jinek aan bij critici die roepen dat Gijs en Marcel alleen maar voor het geld aan de slag gaan voor SBS 6.

‘Rechts vullen!’

Jan vraagt zich af of het duo Gijs en Marcel gaat werken als zomerse vervanger van Vandaag Inside. “Het zijn toch wel BNNVARA-jongens en hij werkt voor de NTR, Groenteman. En nu naar SBS. Kijk, ik heb het idee, en dat snap ik heel goed, dat ze nu pakken wat ze pakken kunnen”, zegt hij aan tafel bij Jinek.

Gerard Joling: “Links lullen, recht vullen: dat is altijd zo!”

Jan: “Ja, nou ja, goed. Dat zijn jouw woorden. Haha. Ik denk dat ze nu gewoon alles pakken wat ze kunnen pakken. Die heren gaan gewoon met misschien wel 40 tot 50 duizend euro per maand naar huis.”

Gerard: “Zó.”

Slaappillen

Jan denkt dat de SBS-kijker hier helemaal geen zin in heeft. “Ik denk niet dat het SBS 6-publiek hetzelfde publiek is dat normaal naar hen kijkt op NPO 3. We gaan het zien. Ik hoop het voor ze.”

Wat hij van Gijs vindt? “Het is best wel misschien een goede interviewer, maar ik vind hem een beetje monotoon. Ik heb wel eens gezegd: als hij honderd is en dood, dan maken ze er slaappillen van.”

Hij besluit: “Het maakt me echt niet uit. Ik gun ze echt het grootste succes bij SBS 6, maar het is voor mij reden om vroeg naar bed te gaan.”

‘Alles te koop’

Jan is lang niet de enige die Gijs en Marcel ervan verdenkt keihard voor het geld te gaan. “Het is natuurlijk allang bekend: met geld is alles te koop, maar dat de grachtengordel al zó snel te koop zou zijn…”, stelt Harry Vermeegen op zijn opiniekanaal.

Bastiaan Ragas twittert dat Gijs en Marcel niet alleen het gat van VI gaan vullen. “Hahaha ze vullen vooral iets anders…”

Columnist Jan Dijkgraaf verbaast zich er in zijn column over dat de heren collega’s willen worden van Peter Gillis, en ook Eddy Zoëy denkt dat de diepe zakken van John de Mol een rol spelen. In RTL Boulevard: “Die heeft geld zat.”

Tesla

Marcel houdt zijn schouders erover op, zegt hij in de podcast Weer Een Dag. “Het kan me eerlijk gezegd niet zoveel schelen wat mensen allemaal wel niet vinden. Ik doe dit niet voor het geld, ik vind het gewoon leuk om eens een keer in een andere keuken te kijken.”

Gijs: “Krijgen we er geld voor eigenlijk? Is er al onderhandeld over geld? Dat weet ik eigenlijk helemaal niet eens.”

Marcel: “Dat weet ik ook niet. Nou ja, er worden bedragen overgemaakt en ik vind het eerlijk gezegd allemaal goed.”

Hij belooft geen sportwagen te gaan rijden. “Nee, echt niet. Een Tesla hooguit.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen